Legendarni reprezentativac BiH se nakon dugo vremena pojavio u javnosti, vidi se da je penziji

Stigao u Luksemburg

Legendarni reprezentativac BiH se nakon dugo vremena pojavio u javnosti, vidi se da je penziji

Admin Čaušević

Sejad Salihović je jedan od omiljenih fudbalera za sve navijače reprezentacije BiH. Već neko vrijeme u penziji, tačnije od ljeta 2021. godine kada je definitivno rekao zbogom fudbalu. 

Salihović se prvi put oprostio 2019. godine, ali se u januaru 2021. godine odlučio kratko reaktivirati te je upisao nekoliko nastupa za drugi tim Hoffenheima koji se takmičio u četvrtom rangu njemačkog fudbala.

Sjajni izvođač prekida je ovih dana odlučio skočiti do Luksemburga gdje je posjetio bh. reprezentaciju koju večeras čeka meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Direktor reprezentacije i Salihovićev bivši reprezentativni saigrač odlučio je objaviti selfie sa popularnim Sejom i za nekadašnjeg veznjak je odmah primjetno da je u penziji.

Salihovićevi obrazi izgledaju poprilično bucamsto što je jasan znak da je ovaj 39-godišnjak dobio i neki kilogram viška.

Oglasi

Ljubitelji fudbala se Salihovića sjećaju po fenomenalnoj lijevoj nozi te vrhunskim partijama u dresu Hoffenheima gdje je stekao i svjetsku slavu.

Bio je član zlatne generacije BiH koja je 2014. godine igrala Svjetsko prvenstvo u Brazilu, i dan danas jedino veliko takmičenje za bh. nacionalni tim.

U Bundesligi je odigrao 186 utakmica tep ostigao 47 golova uz 37 asistencija, u svoje vrijeme je bio među najboljim izvođačima prekida na svijetu.

Za A reprezentaciju BiH je skupio 47 nastupa uz četiri postignuta gola i navijači ga pamte samo po lijepom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Poznato je i da je veliki ljubitelj tetovaža. Od brojnih crteža na svom tijelu dva su mu najdraža. U pitanju su datumi rođenja njegove djece. Sin Lian je rođen 2015. godine, a kćerkica Julija četiri godine kasnije.

Pažnju svjetskih medija je privukao prije desetak godina kada je jahao kamilu zajedno sa slavnom pjevačiom Selenom Gomez. Oboje su poslije istakli da se samo radilo o prijateljstvu.

Top Komentari

Chesa
Mogli ste naći vremena pa se obrijati ako već ne igrate fudbal.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi