Blamaža u Luksemburgu!
FOTO: NS BiH

Naši navijači ponovo prekinuli meč, očekuju nas i nove kazne

Blamaža u Luksemburgu!

Samir Mlaćo

Novi težak i bolan poraz u kvalifikacijama doživjela je nogometna reprezentacija naše zemlje večeras. Ovaj put bez pali smo u Luksemburgu i sigurno imamo mnogo razloga za brigu.

Luksemburg je na kraju slavio sa čak 4:1 i lakše od očekivanog upisao nova tri boda u kvalifikacijama koje će dugo pamtiti, naravno po lijepom. Radilo se o meču 9. kola kvalifikacija na kojem je naš selektor Savo Milošević odlučilo pružiti i šansu nekim novim momcima, a skoro svi su zaslužili velike kritike, ako ih uopšte i dotiču, kao i čelnike Nogometnog saveza BiH.

Prvo poluvrijeme je zaista bilo za pamćenje, naši momci gotovo da nisu pogledali prema golu Luksemburga. U šestoj minuti se već zatresla mreža naše reprezentacije i najavljena je katastrofa koja se na kraju i desila.

Olesen je najbolje iskoristio ubačaj sa strane, tačnije našao se ispred Kovačevića i domaći su već poveli. Nastavili su domaći sa boljom igrom, naši momci bili potpuno izgubljeni, a u 26. minuti penal za domaću selekciju.

U tom trenutku naši navijači bakljadom su prekinuli meč, ponovo vrijeđali i kritikovali čelnike Nogometnog saveza BiH i definitivno nas očekuje žestoke kazne pred naredne utakmice. Loptu je uzeo Rodrigues i silovito pogodio za 2:0. Do kraja prvog dijela vrijedi izdvojiti i šansu Barreire, no otišlo je to pored gola uz dosta sreće za naše momke.

Oglasi

Selektor Milošević je probao na poluvremenu 'probuditi' ekipu ubacivanjem Demirovića i Hajradinovića umjesto Stevanovića i Hadžiahmetovića, no nije to donijelo ono što je selektor tražio.

U 48. minuti Olesen je imao laganu situaciju da pogodio za 3:0, ali Nikola Vasilj sjajno interveniše i spašava našu selekciju trećeg pogotka. Ipak, u 54. minuti ni Vasilj nije mogao ništa. Ostao je ležati Kovačević zbog silovitog udarca, sudija nije prekidao meč, a Martins je pogodio za novo slavlje domaćih navijača.

U 75. minuti Barreiro je šutirao, golman Vasilj sigurno brani. Najbolju šansu naša selekcija je imala u 78. minuti kada je šutirao Hamulić, otišlo je to tik pored gola, te nismo zabilježili prvi udarac u okvir gola našeg protivnika. Nešto kasnije u šansi za našu reprezentaciju bio je Demirović koji je sam izašao na golmana Morisa, pokušao ga je lobovati, ali nije bio dovoljno precizan i ostalo je 3:0. Do kraja defanzivac Gojković u sudijskoj nadoknadi pogađa za 3:1, a zatim domaći postižu četvrti pogodak. Rodrigues je šutirao silovito uz samu stativu i sigurno pogodak za najveću bruku bh. nogometa u historiji.

Portugal je u našoj grupi pred posljednje kolo na 27 bodova, Slovačka ima 19, a Luksemburg 14. Island ima deset, naša selekcija tek devet, a Lihtenštajn je bez boda.

Oglasi

Šta će od svega biti na kraju ostaje da se vidi. Faruk Hadžibegić je postao bivši nakon poraza od Luksemburga u Zenici, Meho Kodro je smijenjen nakon samo dvije utakmice, a da li isto čeka Miloševića, biće jasnije već u narednim danima.

Već u nedjelju naši momci dočekuju Slovačku u Zenici za kraj najgorih kvalifikacija ikada, a pitanje je čemu da se nadamo u navedeno meču. Vjerovatno novim protestima navijača, još jednoj blijedoj partiji, još jednom bolnom porazu reprezentacije koja strmoglavo tone...

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, 9. kolo

Luksemburg - BiH 4:1

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Luksemburg: Moris, Bohnert, Mahmutović, Martins M., Chanot, Carlson, Barreiro, Martins C., Olesen, Rodrigues, Sinani.

BiH: Vasilj, Dedić, Gojković, Kovačević, Mujakić, Cimirot, Hadžiahmetović, Krunić, Hamulić, Stevanović, Tabaković.

Top Komentari

antiTrojkas
UZASNI smo bili. Ipak,sudije..nece krst na krsta,dva neregularna gola. Ovim evropskim crncugama treba zabraniti da igraju za kolonijalne reprezenracije.Onog Ridrugeza treba poslati na doping kontrolu jer ne mize igrac onoliko trcati 100 minuta
0 4
leader_of_wolves
Renato Gojković jedini koji igra srcem i koji je pjevao himnu, bravo momčino tako se igra srcem, svaka čast!!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi