Krunoslav Rendulić više nije trener HŠK Zrinjski!

Klub potvrdio

Krunoslav Rendulić više nije trener HŠK Zrinjski! · Zvanično

Midhat Šljivak

Krunoslav Rendulić više nije trener HŠK Zrinjski. Nakon godinu dana saradnje ugovor između hrvatskog stručnjaka i bh. prvaka je sporazumno raskinut.

Krunoslav Rendulić od danas više nije trener bh. prvaka HŠK Zrinjski. Mostarski klub zvanično je potvrdio sporazumni raskid saradnje s 50-godišnjim hrvatskim stručnjakom.

Rendulić je u proteklih godinu dana vodio Plemiće. Na klupi je naslijedio Sergeja Jakirovića i odveo je klub do još jedne titule prvaka Bosne i Hercegovine, ali i do historijskog plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige.

"Treneru Renduliću se zahvaljujemo na profesionalnoj suradnji i velikim uspjesima koje je ostvario s momčadi te mu kao Klub od srca želimo puno sreće i sportskog uspjeha u nastavku trenerske karijere", saopšteno je iz HŠK Zrinjski.

Hrvatski stručnjak je Zrinjski vodio u 47 utakmica i ostvario je učinak od 31 pobjede, pet neriješenih rezultata i 11 poraza.

Oglasi

Ipak, nakon serije loših rezultata u posljednjih nekoliko sedmica, te teškog poraza od Veleža (3:0), odlučeno je da se saradnja s njim raskine i to je danas zvanično potvrđeno.

U narednim danima mostarski klub će imenovati novog trenera. Nekoliko imena se povezuje s bh. prvakom, a najkonkretnije ime je Stjepan Tomas. Također, spominje se i Samir Toplak.

HŠK Zrinjski je trenutno na trećem mjestu sa 26 bodova i utakmicom manje u odnosu na vodeći Borac koji ima 33 boda, te Sarajevo koje ima 27 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredni izazov mostarski tim ima već u srijedu protiv Širokog Brijega, a narednog vikenda im slijedi duel NK GOŠK.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ADrz88
pop*še ga u Vrapcicima i odma otkaz hahahahahahahhahahahahahaha
7 1
user1605368976
Nemogu ujke preboliti poraz od Veleža FORZZA VELEŽ!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi