Al Hilal je danas pokazao zašto je liga Saudijske Arabije još uvijek nižerazredno takmičenje

Deklasirali su Al Hazem

Al Hilal je danas pokazao zašto je liga Saudijske Arabije još uvijek nižerazredno takmičenje

Midhat Šljivak

Al-Hilal je u 14. kolu prvenstva Saudijske Arabije savladao na gostovanju Al Hazem. Bilo je nevjerovatnih 9:0.

Al-Hilal je danas pokazao jasnu razliku između bogatog i siromašnog tima Saudijske Arabije. Al-Hilal je deklasirao na gostovanju nesretnu ekipu Al Hazema s 9:0.

Gosti su do prednosti stigli u 14. minuti. Aleksandar Mitrović je pogodio za 1:0, a već do prvog poluvremena pobjednik je bio poznat jer je Al-Hilal postigao još dva gola. Pogađali su Kanno (32.) i Al Qahtani (43.) za rezultat od 3:0 na poluvremenu.

Al-Hilal nije stao u nastavku meča već su nesretnog protivnika doslovno pregazili i nisu imali ni trunku milosti.

Malcom je s dva gola povećao prednost Al-Hilala na (5:0), a zatim su redom pogađali Al Shehri, Al Burayk, ponovo Malcom i Sergej Milinković-Savić za konačnih 9:0.

Oglasi

Al-Hilal je ove sezone još uvijek bez poraza. Imaju 12 pobjeda i dva remija, te gol-razliku od 43:8 i imaju 38 bodova.

Prvenstvo u Saudijskoj Arabiji bit će očigledno bitka između Al-Hilala i Al Nassra u borbi za titulu. Al Nassr trenutno ima 34 boda.

Saudijska Arabije će imati predstavnika u Ligi prvaka

Saudijska Arabija po pisanju španskih medija mogla bi od naredne sezone imati predstavnika u evropskoj Ligi prvaka. Ovu vijest je donio novinar Jose Felix.

"Postoje ozbiljni pregovori između UEFA-e i Fudbalskog saveza Saudijske Arabije. Sve je u završnoj fazi i predstavnik Saudije će igrati u Ligi prvaka. Imat će stalno mjesto", rekao je Felix.

Al Nassr bi zbog globalne popularnosti Cristiana Ronalda mogao biti prvi tim koji će se isprobati među evropskim gigantima, a od narednih sezona to će vjerovatno biti prvak Saudijske Arabije.

Treba napomenuti da ova vijest nije potvrđena iz UEFA, no gdje ima dima ima i vatre.

Top Komentari

daske06
Glup naslov skroz. FUJ
1 0
Manager
Znaci i Engleska je skoro je Liverpool nekome utrpo 8 ili 9
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi