Anes Krdžalić novi član FK Sarajevo, bordo klub otkupio ugovor od Dinama
Veliki talenat bh. nogometa od danas je član kluba sa Koševa

Mladi bh. reprezentativac od danas je član bordo kluba

Anes Krdžalić novi član FK Sarajevo, bordo klub otkupio ugovor od Dinama · Zvanično

S. Mlaćo

Anes Krdžalić je novi član FK Sarajevo.

To je danas i zvanično potvrđeno, te na Koševu vjeruju da su napravili veliki posao.

Krdžalić je igrao u omladinskim selekcijama Dinama, a posljednju posudbu imao je u Lokomotivi iz Zagreba. Nastupao je i za Kustošiju, te Olimpiju iz Ljubljane.

Sada je postao novi član bordo tima i sve je upravo ozvaničeno, a Sarajevo je platilo i obeštećenje.

Zanimljivo da Krdžalić nije napunio ni 20 godina, pa je Sarajavo pokazalo vjeruju da on može napraviti velike stvari i sa Koševa napraviti kvalitetan transfer.

"Devetnaestogodišnji vezni igrač sa Dinamom je prošao sve omladinske selekcije, a na Maksimir je stigao sa samo devet godina iz Bosne i Hercegovine. Probijajući se kroz mnoge izazove stekao je vrijedno iskustvo koračajući ka seniorskom fudbalu.

Oglasi

Dio proljetne sezone 2022/2023 proveo je u redovima ljubljanske Olimpije gdje se nametnuo svojim kvalitetama i osigurao mjesto u prvih jedanaest. Po završetku sezone imao je 15 nastupa, 3 pogotka i 3 asistencije, a sa Olimpijom je osvojio i duplu krunu. Proteklu polusezonu proveo je na posudbi u Lokomotivi.

Fudbalski klub Sarajevo otkupio je njegov ugovor koji ga je vezao za zagrebački Dinamo, a bordo ekipi ostaje vjeran naredne dvije ipo godine. Anesu želimo puno sreće u Bordo dresu!", stoji u objavi FK Sarajevo.

Krdžalić je još sinoć potvrdio na društvenim mrežama da se nalazi na glavnom bh. gradu, a sutra će već se pojaviti na prozivci.

Treba istaći da prelazni rok za FK Sarajevo nije završen, te da će bordo tim uskoro kompletirati momčad. Postoji mogućnost i nekoliko odlazaka.

Plan priprema FK Sarajevo

Prozivku će Simon Rožman sa pomoćnicima obaviti sutra (09.01). Samo četiri dana kasnije zakazana je prva prijateljska utakmica, dok je 15.01. bordo tim u Međugorju.

19.01. odigrat će i prijateljsku utakmicu u Hercegovini, a zatim bordo ekspedicija putuje u Umag.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tamo će odigrati tri prijateljske utakmice. Susreti su planirani za 24.01., 26.01., te 31.01.

Već ranije su u FK Sarajevo stigli Eldar Mehmedović, Marko Matanović i Dejan Iliev, a kada su odlasci u pitanju klub su napustili Samir Zeljković, Daniel Avramovski, Arman Šutković...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Bravo Mirva, hrasnicki beze. Svi treba da se zahvalite covjeku, jer ovakvim potezima dize cijelu ligu na veci nivo. Dobro doosao u najveci klub u zemlji, Anese!
6 6
Ham0
E svaka im cast. Ljudi postavljaju nove standarde za nasu ligu i drzavu.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti