Real Madrid će dobiti ponudu za Viniciusa Juniora i nju nikako neće moći odbiti
Brazilski napadač bi mogao postati žrtva (Foto: EPA)

Na stolu će biti ogromna ponuda iz Engleske

Real Madrid će dobiti ponudu za Viniciusa Juniora i nju nikako neće moći odbiti

Midhat Šljivak

Vinicius Junior je bez ikakve dileme jedan od najboljih fudbalera svijeta. Brazilac je slavu stekao u dresu Real Madrida, ali kako tvrde španski mediji 23-godišnjak bi narednog ljeta mogao napustiti Santiago Bernabeu i otići u Manchester United.

Real Madrid je napravio vrhunski potez kada je u ljeto 2018. godine izdvojio 45 miliona eura za tada tinejdžera Viniciusa Juniora.

Brazilac je u dresu Kraljeva eksplodirao. Postao je jedan od najboljih fudbalera svijeta, ali vrlo je moguće da Vini igra svoju posljednju sezonu na Santiago Bernabeu.

Španski mediji tvrde da će Manchester United narednog ljeta krenuti po brazilsku zvijezdu. Navodno, spremna je ponuda od čak 150 miliona eura.

Ta cifra je izazovna za Real Madrid. Poznato je da Kraljevi silno žele dovesti Kyliana Mbappea i novac im je potreban za ovaj transfer.

Oglasi

Vini Junior bi tako mogao postati 'žrtva' Kyliana Mbappea koji je davna želja Florentina Pereza. Iako se Brazilac smatrao nedodirljivim, ponuda od 150 miliona lako bi mogla promijeniti mišljenje čelnika kraljevskog kluba.

Manchester United je i ranije pokušavao dovesti ovog fudbalera. 2017. godine su ga skauti Crvenih đavola primijetili u Brazilu, no on je odabrao dolazak u Real.

Ispostavilo se kako nije pogriješio. Postao je istinska zvijezda i madridski velikan ga je učinio jednim od najboljih fudbalera na svijetu.

Vinicius Junior je u dresu Reala osvojio sve što je mogao u proteklih šest godina. Odigrao je 241 meč i ima učinak od 68 pogodaka i 68 asistencija.

Oglasi

Njegov transfer sigurno bi bio zaista spektakularan i vidjet ćemo hoće li do njega zaista doći.

Jim Ratcliffe ulaže ogroman novac u pojačanja

Britanski milijarder Jim Ratcliffe preuzeo je 30 procenata Manchester Uniteda i preuzet će brigu o sportskom segmentu kluba.

Njegov dolazak znači i ogromna ulaganja u igrački kadar. Očekuje se da će Ratcliffe izdvojiti nekoliko stotina miliona u pojačanja, a sigurno da bi Vinicius Junior bio ogroman transfer.

Za sada je na klupi siguran Erik ten Hag. Nizozemac je dobio povjerenje, no presudni će mu biti rezultati do kraja ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crveni đavoli su već godinama u jako lošoj situaciji. Bilo je dosta ulaganja, ali rezultata nije.

Dolazak Erika ten Haga malo je trznuo ekipu. Međutim, ova sezona ponovo je pravo sivilo i mnogi igrači su proglašeni velikim promašajima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1630778389
Hahaha, promijenite dilera ?
3 0
user1666065968
Vi se drogirati..niste normalni. Iz najvećeg kluba da ide u najmanji
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti