Još jedan odlazak iz Zrinjskog: Nakon Danske, Plemići prodaju i u Grčku

Posao bi trebao biti završen vrlo brzo

Još jedan odlazak iz Zrinjskog: Nakon Danske, Plemići prodaju i u Grčku · Saznajemo

A. Čaušević

I dok se čeka potvrda povratka Tonija Šunjića u Zrinjskom su na pravom putu da realizuju još jedan izlazni transfer. Stipe Radić je otišao u Dansku, a dok bi Dario Čanađija trebao put Grčke.

Kako SportSport saznaje Čanađija je veoma blizu transfer u Grčku. Ponuda na adresu Zrinjskog je stigla i posao bi trebao biti završen vrlo brzo.

Naredna stanica u karijeri za 29-godišnjeg hrvatskog veznjaka će prema svemu sudeći biti grčka superliga i ekipa Kifisije koju na proljeće čeka borba za opstanak.

Čanađija će u novom klubu zateći nekoliko fudbalera za našeg govornog područja pa ne bi trebao imati problema sa adapticijom u novoj sredini.

Tako za fenjeraša grčkog prvenstva nastupa Ivan Milićević koji je jedno vrijeme bio člna Željezničara, dok su tu i bivši igrači Crvene zvezde i Partizana, Marko Gobeljić i Ignjen Ožegović.

Oglasi

Kifisa je pokazala interes za Čanađiju, poslala je ponudu na adresu mostarskog kluba i još je preostalo sačekati da posao bude ozvaničen.

Iskusni fudbaler je u Mostar stigao pred početak sezone iz Šibenika. Uglavnom je igrao u startnoj postavi uz čak 31 nastup u svim takmičenjima.

Dario Čanađija
Dario Čanađija HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: MF

Statistika

17 nastupa
10 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

S ozbirom da je imao važeći ugovor s Plemićima, aktuelni prvak BiH će inkasirati određeni iznos baš kao i za Radića koji je otišao u Viborg.

Ranije je Željko Petrović kazao da je ekipa Zrinjskog kompletirana kada su u pitanju dolasci, ali se u međuvremenu ukazala prilika koja se ne odbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Riječ je o povratku Tonija Šunjića. Sa bivšim reprezentativcem BiH je sve dogovoreno te će iskusni štoper ponovo zadužiti dres s lentom baš kao i na početku svoje karijere.

Inače, Zrinjski predstojećeg vikenda u Šibeniku čeka nastup na Adria kupu. Rivali će biti upravo Šibenik te Austrija iz Klagenfurta. Oba meča će se igrati isti dan, a poluvremena će trajati po 30 minuta.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Raspad sistema. Borac prvi Zrinjski cetvrti
1 5
Frane
Kakva smo sila da prodajemo rezervu.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi