Navijači Čelika svom prvotimcu ne mogu oprostiti jednu fotografiju, osvanula je uz hit "Kukavica"

Zbog Željezničara veliki problemi za prvotimca Zeničana

Navijači Čelika svom prvotimcu ne mogu oprostiti jednu fotografiju, osvanula je uz hit "Kukavica"

Samir Mlaćo

Među navijačima Čelika glavna je tema desni bek Eldar Sivac, a tako će vjerovatno biti i u narednim danima.

Sivac se ove zime povezuje sa FK Željezničar, a na društvenim mrežama brojni navijači Čelika su ga već nazvali izdajnikom, iako nije potpisao za klub sa Grbavice. 

Na jednoj instagram stranici koja prati rad NK Čelik, osvanula je i fotografija sa jednog od treninga Željezničara i urednici iste navode da se vidi da Sivac trenira sa Plavima. Sve je ipak trajalo veoma kratko i on se vratio na trening Čelika, no navijači su sve pratili i zabilježili ovaj detalj, a sve uz hit srbijanske pjevačice Svetlane Ražnatović Cece "Kukavica".

Željezničar je otputovao danas u Međugorje, a Sivca nema na spisku i čini se da od eventualnog transfera nema ništa.

On je i dalje član Čelika, te ima važeći ugovor. O svemu je prije samo par dana govorio direktor Čelika Emir Čerim. Potvrdio je pregovore, te bio veoma otvoren.

Oglasi

"Eldar je igrač Čelika, pod ugovorom je i to je to. Bilo je razgovora, ali trenutno vam mogu reći da je sve stalo. Nema ništa konkretno, on ima ugovor, doduše amaterski, a mi smo tražili odštetu. To je simbolična cifra, no sve je tada stalo.

Ponuđeni su nam neki igrači na posudbu, te i neki procenti za dalje, to je to što vam mogu reći na ovu temu", kazao je Čerim.

Očigledno je da dogovor nije postignut, a Sivac bi sada mogao se naći u problemima i u Čeliku. Pojedini navijači smatraju da zaslužuje suspenziju, te da nije mogao da ode trenirati u neki drugi klub, a posebno im je očigledno zasmetalo što se radi o FK Željezničar.

Da li je prekršio pravila najbolje znaju čelnici NK Čelik koji će donijeti konačnu odluku o statusu 24-godišnjeg prvotimca koji se istakao jako kvalitetnim partijama.

Sivac je u Čeliku upisao 14 nastupa u prvom dijelu sezone i dodao dvije asistencije. Ponikao je u školi fudbala Tempo Sport, kod sadašnjeg pomoćnog trenera Željezničara Nermina Šabića, a igrao je i u NK Vitez te FK Rudar Kakanj.

Kako god, biće zanimljivo ispratiti cijelu situaciju, a svakako da je i Sivac veoma bitna karika za Zeničane u drugom dijelu sezone. Vjeruju da mogu krenuti ka gornjem dijelu tabele, a ove zime nisu mnogo mijenjali igrački kadar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da je ove zime bio već jedan transfer iz NK Čelik u jedan sarajevski klub. Radi se o treneru golmana Adisu Nurkoviću koji je prešao u Akademiju FK Sarajevo. U Čelik se npr. vratio bivši član Željezničara i Sarajeva Avdija Vršajević koji je u poznim igračkim godinama (37), ali navijačima to nije zasmetalo.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Kompleti su čudo,još dječak uopšte nije ni potpisao.Strašno !!!
2 1
FahrudinKonjHodzic
ovi klub propo davno vec ko njiha sisa nebitnisu da budu ikaka vijest
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi