U Veležu mogu odahnuti: Klafurić je finansijskl mogao bolje proći, ali ne razmišlja o odlasku

Na vrhu liste želja mađarskog DVTK-a

U Veležu mogu odahnuti: Klafurić je finansijskl mogao bolje proći, ali ne razmišlja o odlasku · Saznajemo

A. Beganović

Član elitnog ranga mađarskog fudbala, Diosgyori je u potrazi za šefom stručnog štaba, a na vrhu liste želja pomenutog kluba prema neslužbenim informacijama nalazio se aktuelni šef struke mostarskog Veleža, Dean Klafurić. No, u Mostaru mogu odahnuti, odnosno Klafurić niti u jednom momentu nije razmišljao o odlasku.

U elitnom rangu mađarskog fudbala proteklog vikenda je odigrano 20. kolo, a sa lošim igrama su nastavili fudbaleri Diosgyorija, koji ni u trećem meču nastavka sezone nisu uspjeli da dođu do pobjede.

Naime, bolji od Diosgyorija je bio Ujpest koji je slavio sa 2:1, pa je tako ekipa koja se ljetos vratila u elitni rang mađarskog fudbala ostala na samo jednoj pobjedi u posljednjih sedam ligaških utakmica.

Nije pomogla ni promjena trenera Sergeja Kuznjecova s kojim se klub rastao malo prije početka drugog dijela. Njega je privremeno naslijedio šef omladinskih kategorija Miklos Simon dok su čelnici kluba u potrazi za novim šefom struke.

A, na vrhu njihovih lista želja nezvanične informacije govore, nalazio se aktuelni šef struke mostarskog Veleža Dean Klafurić, koji je u Mostar stigao krajem avgusta prošle godine, a u debiju je na stadionu Rođeni s minimalnih 1:0 savladao Željezničar.

Oglasi

Klafurić je naslijedio Nedima Jusufbegovića, a njegovim dolaskom Rođeni su proigrali, pa je očito da su čelni čovjek kluba Senad Kevelj i njegovi saradnici pogodili što se može zaključiti i iz njihovih izajava.

Klafurić sa saradnicima tokom susreta 

No, iz informacije do kojih smo došli može se konstatovati da je "ljubav" obostrana. Njegov dobar rad u Veležu očito nije ostao neprimjećen, pa nije čudno što je bio glavna meta mađarskog kluba.

Iako bi navodno finansijski mnogo bolje prošao u Mađarskoj, Klafurić nije razmišljao o odlasku, odnosno odlučio je nastaviti sa poslom u Veležu koji je na dobrom putu da na kraju sezone izbori izlazak na devropsku scenu.

U svakom slučaju, u Mostaru mogu odahnuti i u dobroj atmosferi, koju bi sasvim sigurno narušio iznenadni odlazak šefa struke, nastaviti borbu za ispunjavanje sportskih ciljeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodajmo da je Velež prvi dio sezone završio na 3. mjestu tabele sa 33 osvojena, koliko ima i četvrtoplasirano Sarajevo. Pet bodova više je u prvom dijelu osvojio Zrinjski, dok je prvoplasirani Borac osvojio 45 bodova.

Inače, Velež je drugi dio sezone otvorio domaćom pobjedom nad Tuzla Cityjem (3:2) u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine, a ligaški dio otvara gostujućim susretom sa Slogom Merdian.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Šefe nema tebi nigdje iz Veleža,Akobogda iduce godine po Titulu.
5 1
Bravo,upravo završite Guliašvilija i to je to.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti