Elvedina Muzaferija napravila još jedan vrhunski rezultat

Fenomenalna je

Elvedina Muzaferija napravila još jedan vrhunski rezultat

Midhat Šljivak

Bh. skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je nove bodove u Svjetskom kupu. Fenomenalna Bosanka je u Crans Montani osvojila 16. mjesto u Super G-ju.

Nakon najboljeg rezultata karijere i četvrtog mjesta u spustu, Elvedina Muzaferija danas je vozila utrku Super G-ja u Crans Montani i ponovo je bila fenomenalna.

Sa startnim brojem 46 i izuzetno teškom stazom koja je bila uništena uspjela je doći do bodova. Elvedina je završila trku u vremenu 1:18.01 i sa 1.49 sekundi zaostatka za pobjednicom.

Muzaferija je tako uzela novih 15 bodova u Svjetskom kupu. Sada ih ima ukupno 102 što je zaista fenomenalan rezultat za našu državu, ali prvenstveno za samo Elvedinu koja je trenutno na 58. mjestu u ukupnom poretku.

Što se superveleslaloma tiče bh. skijašica je s 33 osvojena boda ove sezone na odličnom 29. mjestu.

Oglasi

Pobjedu u današnjoj trci odnijela je Austrijanka Stephanie Venier s vremenom 1:16.52, a iza nje su na postolju ostale Italijanke Federica Brignone (1:16.56) i Marta Bassino (1:16.67).

Bosna i Hercegovina je u Elvedini dobila još jednu sportsku zvijezdu. Radila je ova djevojka veoma naporno i sav rad i trud joj se isplati jer je sada bitno ime na skijaškoj sceni.

Nakon fenomenalnih rezultata na početku 2024. godine ciljevi naše najbolje skijašice sasvim sigurno su još veći. Postolje je nešto o čemu se sanja.

Jučer je u spustu bila veoma blizu. Malo je falilo da uzme medalju u Crans Montani, no ovakvim skijanjem ona će jako brzo doći.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
cestitke nasvemu i sam napijed ova nije cetnikusa cetaljeva scer ko ona lara pudar pudari mars iz repstacije sikter
0 6
CeZenicaLik
Samo dalje,bolje,brze.Imas ti kvaliteta za to.Vjeruj u sebe.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi