Bivši član Reala i Aston Ville izgovorio šehadet prešao na islam: "Na rubu sam suza..."
Nakon burnog životnog perioda odlučio je početi sve ispočetka (Foto: Screenshot)

Jota počeo novi život

Bivši član Reala i Aston Ville izgovorio šehadet prešao na islam: "Na rubu sam suza..."

Midhat Šljivak

Bivši španski fudbaler Jota Peleteiro (32), koji je tokom karijere između ostalih nastupao za Real Madrid Castillu, Celtu, Brentford i Aston Villu, odlučio je krenuti novim životnim pravcem i prešao je na islam.

Islam je najbrže rastuća religija na svijetu. Ogroman broj sportista nalazi mir praktikujući vjeru, a dosta ih je odlučilo preći na islam.

To je učinio i bivši fudbaler Celte, Real Madrida, te nekoliko engleskih klubova Jota Peleteiro. On je prošle sedmice u Kuvajtu izgovorio šehadet i postao je musliman.

Na njega je dosta utjecao prijatelj Faisal Buresli kojeg je upoznao 2013. godine. Pokazao mu je sve ljepote islama, a ovaj je deset godina kasnije odlučio da i sam postane musliman.

Oglasi

Početkom godine je otputovao u Kuvajt. Boravio je nekoliko dana s prijateljem i oduševio se onim što je vidio. Običaji i tradicije koje je iskusio prelomili su u odluci da prihvati islam.

"Neka te Allah nagradi bereketom i srećom. Odlučio si se vratiti Gospodaru mjesec dana prije ramazana", poruka je koju je od prijatelja dobio Jota koji je presretan.

"Osjećam se tako moćno, tako divno. Naježim se samo kada pričam o vjeri. Bio sam na rubu suza. Potpuno sam promijenio svoj život", poručio je ovaj bivši fudbaler.

Iako nije imao neku veliku karijeru, Jota je igrao za poznate klubove. Krenuo je od Celte, kratko je bio član Real Madrida i igrao je zaa Castillu, a nastupao je još za Eibar, Brentford, Birmingham, Aston Villu i Alaves.

Oglasi

On je u španskoj javnosti bio poznat po braku sa španskim modelom Jessicom Bueno. Veza je bila burna i rastanak je uslijedio 2022. godine. Tvrdila je kako ju je Jota uznemiravao.

"Uznemiravali su me on i osoba bliska njemu. Često me tukao, slali su mi golišave fotografije. Otišla sam iz kuće, a narednog dana je druga žena bila tu. Ima dosta toga. Tužna sam jer sam bila spremna staviti ruku u vatru za njega", govorila je Jessica nakon raskida.

Međutim, nikada nije prijavila nasilje policiji. Samo ih je iznijela u javnost i zbog toga joj mnogi nisu povjerovali u to što govori.

Jota je nakon nje odlučio krenuti nešto drugačijim životom. Odlučio je ući u islam, našao je svoj mir i sada je na novom početku.

Top Komentari

Lijepa vijest se širi velikom brzinom i od Muhameda Alija pa i dan danas ljudi i obični i bogataši i medijske ličnosti spoznavaju realnost dunjaluka. Pozdravljam portal i kada se radi o sportisti treba napisati da bi znali i drugu stranu o fudbalerima ili ekipama itd.
0 0
mrkva
Dzaba mu sve kad je profesionalni aport haram.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi