FK Sarajevo protiv Igmana bez navijača, ali to nije sve - Istok zatvoren na duže vrijeme

Zbog incidenta nakon utakmice Sarajevo - Široki Brijeg

FK Sarajevo protiv Igmana bez navijača, ali to nije sve - Istok zatvoren na duže vrijeme · Ekskluzivno

A. Beganović

Fudbalski klub Sarajevo je žestoko kažnjen zbog incidenata nakon posljednje utakmice na našem najvećem stadionu kada su navijači sa istočne tribine pirotehničkim sredstvima gađali fudbalere i stručni štab Širokog Brijega.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je žestoku kaznu kaznu za FK Sarajevo, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Kao što je bilo i očekivano, s obzirom da je Sarajevo ranije bilo kažnjeno uslovno, kapije stadiona Koševa za naredni meč sa Igmanom će biti zatvorene.

No, kako nezvanično saznajemo, to nije sve, odnosno istočna tribina će biti zatvorena na još dva meča, a Sarajevo će u kasu Fudbalskog saveza uplatiti 15.000 KM.

Na otvaranju drugog dijela Wwin lige Sarajevo je na Koševu pretrpjelo poraz u duelu sa Širokim Brijegom, koji je slavio rezultatom 3:1.

Nažalost, ovaj meč je imao i svoje treće poluvrijeme za koje se potrudio dio navijača smještenih na istočnoj tribini našeg najvećeg stadiona.

Naime, nakon što je sudija odsvirao kraj susreta, fudbaleri i stručni štab Širokog Brijega su krenuli prema svlačionicama, ali kada su se približili istočnoj tribini uslijedile su salve uvreda, bacana su i pirotehnička sredstva prema njima, a u jednom trenutku su počeli bježati prema sredini terena.

Oglasi

Već tada je bilo jasno da će Sarajevo biti žestoko kažnjeno jer se slična situacija desila i nakon meča sa Borcem, kada su na udaru bili glavni sudija meča Irfan Peljto i njegov pomoćnici.

Sarajevo je tada zbog toga i upotrebe pirotehničkih sredstava kažnjeno novčanom kaznom od 18.000 KM, ali i uslovno, odnosno Bordo tim je kažnjen zabranom igranja jedne Kup ili prvenstvene utakmice pred navijačima ukoliko se sličan prekršaj dogodi u roku šest mjeseci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A, kako do nereda nakon susreta sa Širokim Brijegom nije prošlo šest mjeseci, zapravo je samo aktivirana uslovna kazna, no kako saznajemo iz Disciplinske komisije su Sarajevo dodatno kaznili sa 15.000 KM, te su zatvorili istočnu tribinu i na naredne dvije prvenstvene ili kup utakmice.

Dakle, ono što je sigurno je to da će Sarajevo susret 22. kola Wwin lige protiv Igmana igrati bez prisustva publike, te da će revanš susret četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca biti odigran uz publiku, ali će istočna tribina biti zatvorena.

Još jedan prvenstveni meč i to onaj iz 23. kola s obzirom da će Sarajevo zbog položaja na tabeli biti domaćin, igrat će se na Koševu ali bez publike na istočnoj tribini.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
NEVJEROVATNO....!!!!! Politička odluka u NSBIH ...!!!! Samo se F.K.SARAJEVO kažnjavo ovako drastično, a na ostalim stadionima NEMA NIKAKVIH PROBLEMA. SVI SU MIRNI I KOLTURNI. Aferim KLIMOGLAVCI, I PODOBNE BALIJE U NSBIH, I ZADRTI ŠTRUMFOVSJI UREDNICI OVOG PORTALA. Kad su u LIŠTICI GAĐANI IGRAČI SARAJEVA, UBIJNI NAVIJAČI, NI NSBIH NI DRŽAVA NE REAGIRA...!! UŽAS...JEDAN.
4 8
Ham0
Navijam za Sarajevo ali kazem svaka cast, Tako treba. Seljacine gadjaju protivnike koji su nas posteno rasturili. Zasto nisu gadjali nase picckurine koje se vuku po terenu kao mrtvaci?
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi