Vanredne vijesti Hajduka koje je čekala Hrvatska: Klub s Poljuda bez milosti!
Foto: Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell

Zbog spornih sudijskih odluka na meču s Varaždinom

Vanredne vijesti Hajduka koje je čekala Hrvatska: Klub s Poljuda bez milosti!

Endin Čaušević

U Hrvatskoj se ne smiruju tenzije nakon što su procurili audiosnimci iz VAR sobe na meču Varaždin - Hajduk, a povodom svega što se dešavalo na toj utakmici danas se vanrednim vijestima oglasio klub s Poljuda.

Hajduk je u subotu na gostovanju u Varaždinu uspio da osvoji samo bod jer je utakmica završena rezultatom 1:1, a u splitskom klubu smatraju da su žestoko oštećeni od strane sudija na tom meču.

U centru pažnje je poništen gol Marka Livaje iz finiša meča za 2:1, ali i gol Varaždina za kojeg u Splitu smatraju da nije smio biti priznat zbog prekršaja nad napadačem Hajduka koji je prethodio pogotku domaćeg tima.

Da odluke možda i nisu bile opravdane pokazali su i audiosnimci iz VAR sobe između glavnog sudije i njegovih pomoćnika jer su neki od njih sugerisali da je prije gola Varaždina Livaja bio fauliran, a i da nije bio ofsajd kada su gosti zabili gol za 2:1.

Zbog svega što se dešava prethodnih dana danas se oglasio i Hajduk vanrednim vijestima na svojoj zvaničnoj stranici. Naime, Hajduk je u 15 sati objavio cijele audiosnimke iz VAR sobe s pomenute utakmice o kojoj bruji Hrvatska cijeli dan.

Oglasi

Oni su pustili prvo spornu situaciju kada je Livaja navodno fauliran prije gola Varaždina, a potom detalj kada su tražili penal za svoj tim jer je jedan od Varaždina igrao rukom. Iz VAR sobe su potvrdili da je to bila ruka, ali penal nije sviran.

"To nije kažnjiva ruka. Fran provjeravamo pričekaj još", govorili su iz VAR sobe gledajući igranje rukom, ali i faul na igraču Hajduka u nastavku akcije što je mnoge iznenadilo jer su bili sigurni da će biti penal.

"Ne, start je čist na loptu. Samo mi ruku gledajte", govorio je glavni sudija iako je i ta situacija bila itekako diskutabilna. Provjera je završena odlukom ni da ruka nije bila za penal što je također bilo iznenađujuće.

Potom su se okrenuli detalju iz 78. minute kada je Livaja zabio gol za 2:1, ali je isti poništen zbog ofsajda.

Oglasi

"25 broj moraš crtat. Drugo uopšte nije ofsajd. Prvo crtaj, kompleksno nam je jako i morat ćete čekat. Ovaj što je igrao glavom možda je u ofsajdu", rekli su iz VAR sobe sudiji i zatim su provjerili tu spornu situaciju i odlučili da je igrač Hajduka bio u ofsajdu.

Kada je gol već poništen počeli su sumnjati da li su gledali ispravnu poziciju igrača Varaždina u odnosu na igrača Hajduka, ali su zaključili da je Uremović bio u ofsajdu.

Hajduk je zatražio očitovanje od predsjednika HNS i pojašnjenje Komisije nogometnih sudija te zemlje oko spornih odluka, te traže da što hitnije reaguju zbog onoga što se dešavalo u Varaždinu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zanimljivo da Hajduk i Varaždin igraju ponovo već danas na Poljudu i to u okviru četvrtfinala Kupa Hrvatske. Ovaj meč počinje u 18 sati.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Ispali iz forme,pa sad slijedi doza pritiska i plakanja....bolan prigovarate za situacije koje su ispravno dosuđene,cijelo poluvrijeme igrac vise i opet nista....sigurno je do lopti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti