Petrović jasan pred Zvijezdu: "Kući smo, moramo gospodariti terenom i uraditi sve za tri boda"
FOTO: FK Tuzla City

Trener Tuzla Cityja pred sutrašnju utakmicu

Petrović jasan pred Zvijezdu: "Kući smo, moramo gospodariti terenom i uraditi sve za tri boda"

E. Oštraković

Fudbaleri Tuzla Cityja sutra će na domaćem terenu u okviru 21. kola WWin lige Bosne i Hercegovine dočekati ekipu Zvijezde 09.

Utakmica je ovo koja će imati veliku važnost i za jednu i za drugu ekipu kada je riječ o borbi za opstanak u WWin ligi Bosne i Hercegovine.

Tuzla City nije dobro otvorila drugi dio sezone, dok ekipa Zvijezde na gostovanje u Tuzlu dolazi nakon velike pobjede protiv Sarajeva na domaćem terenu.

Na press konferenciji medijima su se obratili trener Tuzla Cityja Slavko Petrović, te Osmić.

"Pa ja mislim da je došlo zaista vrijeme da počnemo da uzimamo bodove jer sigurno Zvijezda je u zadnjoj utakmici neočekivano došla do tri boda protiv jedne jako dobre ekipe. Tako da dobili su sigurno vjetar u leđa, ali mi smo ovdje kući i mi moramo da gospodarimo terenom i moramo sve da učinimo da ta tri boda ostanu ovdje. I za mene bi lično sve osim pobjede bilo razočaravajuće.

Oglasi

Što se tiče igračkog kadra imamo samo jednog igrača koji nije na raspolaganju a to je Jašarević koji je u zadnjoj utakmici dobio udarac u koljeno. Tako da još nismo dobili rezultat, napravio je MRT, tako da još ne znamo u suštini o kakvoj se povredi radi ali u svakom slučaju neće biti na raspolaganju za sutrašnju utakmicu", rekao je Petrović.

Nakon Petrovića medijima se obratio i Osmić.

"Pa ništa, ekipa Zvijezde je kvalitetna ekipa. Do sada su možda i zaslužili da osvoje koji bod više. U posljednjem kolu su pobjedili Sarajevo i sigurno da će doći na Tušanj da pokušaju da izvuku pozitivan rezultat. Što se tiče nas, za nas vrlo važna utakmica. Za mene na neki način pobjeda je imperativ, ja vjerujem u kvalitet svojih saigrača i očekujem pobjedu", rekao je Osmić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, ekipa Tuzla Cityja nije na najbolji način otvorila drugi dio sezone jer su prvo poraženi u Kupu BiH od Veleža, a zatim su upisali i poraze od Borca u gostima, te Posušja na domaćem terenu.

Sa druge strane ekipa Zvijezde u ovu utakmicu ulazi na krilima velike pobjede protiv Sarajeva na domaćem terenu gdje su domaći pružili veliku borbu i na kraju uspjeli doći do pozitivnog rezultata.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakva debela prevara od trenera. Trener za atletičare.
1 0
Manager
Nego hocel on vodit ekipu s klupe?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi