Hajduk dolazi na megdan Zrinjskom, navijači Plemića i nisu baš zadovoljni

Prijateljski meč u Mostaru u reprezentativnoj pauzi

Hajduk dolazi na megdan Zrinjskom, navijači Plemića i nisu baš zadovoljni

S. Mlaćo

Uskoro će uslijediti reprezentativna pauza u Wwin ligi naše zemlje, a sigurno da će dobro doći svim klubovima.

Aktuelni bh. prvak Zrinjski već je dogovorio prijateljsku utakmicu, a rival će biti splitski Hajduk.

Sada je zvanično potvrđeno da će ova dva tima odigrati meč 22.03. Mostaru.

"HNK Hajduk i HŠK Zrinjski Mostar dogovorili su odigravanje prijateljske utakmice u Mostaru za vrijeme reprezentativne stanke", stoji u objavi Hajduka.

Susret će biti odigran od 17:30 sati i sigurno će tribine biti ispunjene. Hajduk ima veliki broj navijača u Hercegovini i Livaja i društvo su mamac za navijače.

Treba istaći da je utakmicu potvrdio i Zrinjskim putem zvanične stranice, a navijači aktuelnog bh. prvaka odmah su ostavili veliki broj komentar.

Oglasi

Reprezentativnu stanku u ožujku iskoristit ćemo za prijateljski ogled s HNK Hajduk Split koji je na rasporedu u petak, 22. ožujka od 17:30 na Stadionu HŠK Zrinjski. #HŠKZ

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Monday, March 4, 2024

Uglavnom su razočarani, čak navode da je Hajduk prijateljski klub sa FK Velež, ljutim rivalom Plemića, a to naravno ne vide kao dobru stvar.

Zanimljivo da je delegacija FK Velež baš ovog vikenda bila u Splitu i ispratila meč Hajduka i Istre (1:0). Najavili su da žele uzvratiti gostoprimstvo vrlo brzo.

"Delegacija Fudbalskog kluba Velež, predvođena predsjednikom Upravnog odbora Senadom Keveljom, te članovima UO Adnanom Frenjom i Harisom Maksumićem boravila je danas u radnoj posjeti splitskom Hajduku.

Tom prilikom sastavši se sa predsjednikom Uprave HNK Hajduk Lukšom Jakobušićem, legendom mostarskih “Rođenih”, ali i splitskih “Bilih” Borom Primorcem, te članom skautske službe Hajduka Matom Radićem.

U ugodnom razgovoru predstavnika dva kluba izražena je obostrana želja za još uspješnijom saradnjom ova dva fudbalska kolektiva koja su ostavila duboke tragove u historiji regionalnog fudbala.

Nakon radnog sastanka, te posjete poljudskoj ljepotici, članovi UO FK Velež prisustvovali su prvenstvenoj utakmici u kojoj je Hajduk savladao Istru rezultatom 1:0 i tako nastavio svoju borbu za prvaka Hrvatske.

Fudbalski klub Velež se zahvalio sportskim prijateljima iz Splita na ugodnom prijemu, sa nadom da će u što skorijem periodu biti u prilici da u Mostaru ukazano gostoprimstvo uzvrate na jednak način", naveli su iz FK Velež.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gr0hot
Vise ce torcide biti to je njima blempro
1 2
Ham0
Za koga ce navijati tzv ultrasi HAHAHAHAHAHAHAHAHAH
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi