Pojavio se i dokument: Sarajevo oslobodilo Ziljkića treninga i svih obaveza prema klubu?

Čekamo da se klub oglasi

Pojavio se i dokument: Sarajevo oslobodilo Ziljkića treninga i svih obaveza prema klubu?

E. Škorić

Fudbalski klub Sarajevo odlučio je da suspenduje svog fudbalera Almedina Ziljkića (28), koji je oslobođen treninga i ostalih obaveza prema klubu. Bar tako se čini na osnovu dokumenta koji se širi društvenim mrežama. 

U javnost je procurio dokument u kojem piše da je Ziljkić oslobođen dolaska na treninge i ostalih obaveza prema klubu.

"U skladu sa našim razgovorom ovim putem Vas obavještavamo da ste oslobođeni svih treninga i obaveza prema FK Sarajevo počevši od 05. 03. 2024. pa do 31. 03. 2024. godine.

Ova odluka donesena je nakon temeljite analize situacije i uzimajući u obzir dugoročne ciljeve FK Sarajevo. Iako smo se trudili pružiti podršku svim našim igračima, ponekad je neophodno napraviti teške odluke kako bismo osigurali harmoniju unutar tima.

Do dana rješavanja Vašeg statusa u FK Sarajevo, klub će uredno izmirivati sve finansijske obaveze prema Vama po osnovu Ugovora", navedeno je u dokumentu kojeg je potpisao sportski direktor Senijad Ibričić.

Oglasi

SportSport je poslao dokument koji kruži društvenim mrežama PR timu Sarajeva i očekujemo da potvrde ili demantuju navode koji stoje u dokumentu.

Ljubazno su nam iz PR tima objasnili da se radi o internom dokumentu, te da moraju provjeriti sa direktorom kluba o čemu se radi. 

Dodajmo da Ziljkića danas nije bio u kadru pa nekako i ova priča dobija na težini. Ali, mnogo toga će svakako biti jasnije kada i iz kluba stignu službene informacije. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 28-godišnji fudbaler ove je sezone odigrao 13 utakmica u Premijer ligi i dao je tri gola uz dvije asistencije, dok je u Kupu upisao jedan nastup, a dva u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. U ta dva meča ima gol i asistenciju.

Bivši igrač Slobode, Tuzla Cityja i Borca u Sarajevo je došao iz ljubljanske Olimpije prošlog ljeta, a ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chwilla
Kako papak Ibricic hoce da svali svu krivnju na Ziljkica.Jest rumeni papanski namazan.
4 2
Muho
Ziljkić je kriv što Sarajevo vode debili i nesposobnjakovići tipa Senijada i prokletog Hudića Rožmana! Njih dvojicu treba pod hitno otjerati motkama sa Koševa ! NAPOLJEEE odmah ! Otjerati sve PRDERANDE, kao i propale Brazilce i Nigrijce sa dvije lijeve! Dovesti Musemića pod hitno i ubaciti djecu da igraju a sve debile rašćerati !To je lijek za Sarajevo!!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi