S tribina na teren: Velež dobio veliko pojačanje u borbi za Evropu!
Velež je eliminisan u polufinalu Kupa BiH, ali Rođeni i dalje imaju sve u svojim nogama

Konačno je sve završeno

S tribina na teren: Velež dobio veliko pojačanje u borbi za Evropu!

A. Čaušević

Iako u Veležu izbjegavaju riječ kriza realnost je da na terenu stvari ne funkcionišu baš najbolje, ali Rođeni i dalje imaju sve u svojim nogama te su u odličnoj poziciji da se vrate na euroscenu bez obzira na eliminaciju u Kupu.

Dan nakon eliminacije iz Kupa BiH za navijače Veleža je stigla pozitivna vijest. Pojačanje koje je posljednje mečeve uglavnom gledalo sa tribina arene Rođeni je konačno steklo pravno nastupa.

Aref Gholami je skoro tri sedmice nakon potpisa ugovora sa mostarskim velikanom konačno dobio zeleno svjetlo da može na teren. Prema podacima iz informacionog sistema Comet Iranac ima pravo nastupa od danas, tj. od 15. marta.

Ta vijest je zaista odlična za prije svih Deana Klafurića pošto je odlaskom Brune Oliveire odbrana Rođenih izgubila na sigurnosti što se najbolje vidjelo na posljednjim mečevima.

Gholami je dosadašnje mečeve Veleža uglavnom pratio sa tribina

Od Gholamija su očekivanja svakako visoka, a priliku od čega je imat će već u nedjelju kada na stadion Rođeni stiže uvijek neugodni Igman Edisa Mulalića.

Ovaj 26-godišnjak je do sada igrao isključivo u rodnoj zemlji. Velež i prvenstvo BiH su mu prvo internacionalno iskustvo pa ostaje da se vidi kako će se snaći.

Oglasi

U dvomeču polufinala Kupa BiH protiv Širokog Brijega Rođeni su primili čak pet golova što je pokazatelj evidetnih slabosti defanzivnog dijela tima, ali se od Gholamija očekuje da vrati sigurnost.

Bez obzira što je u seriji slabijih rezultata, odnosno u nizu od sedam mečeva bez pobjede, u Veležu još uvijek ne pale alarme i čvrsto vjeruju u Klafurića.

Hrvatski trener insistira da ekipa i dalje ima glavu i rep, da je nametnula svoj stil igre te da je situacija pod kontrolom i kako su svi u Veležu ujedinjeni da zajednički ispune zacrtane ciljeve.

Stanje na tabeli je takvo da i nije vrijeme za paniku, Rođeni su treći na tabeli te imaju sve u svojim nogama kada je u pitanju izlazak u Evropu što bi svakako bio zadovoljavajući rezultata.

Posljednji ispit pred reprezentativnu pauzu je u nedjelju od 20 sati kada će Velež dočekati Igman. Dva duela u dosadašnjem dijelu sezone okončana su pobjedom (4:2) Veleža u Konjicu, te remijem (1:1) u Mostaru.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noname992
Treba da se dokaže kao pojačanje
1 0
user1605368976
Sad pogurajte Igman kao što ste i do sada radili i PAPA EVROPO
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi