Ni Velež ne dolazi u Sarajevo?

Još jedna odbijenica?

Ni Velež ne dolazi u Sarajevo?

E. Oštraković

Nakon što su nešto ranije potvrdili da sutrašnjem sastanku koji je inicirao prvi čovjek Sarajeva Ismir Mirvić neće prisustvovati Željezničar i Tuzla City, stigla je nova odbijenica.

Kako neslužbeno saznajemo klub koji je svojevremeno pokrenuo priču o regularnosti ovaj put neće doći na sastanak. Radi se naravno o ekipi Veleža iz Mostara.

Neslužbene informacije kažu da su u Veležu spremni razgovarati o svim problemima, ali vjeruju da se kroz institucije sistema može mnogo više toga uraditi.

Iako su se iz FK Sarajevo nadali da će se veliki broj klubova odazvati njihovom pozivu, čini se kako to na kraju neće biti slučaj.

Mirvić je odlučio da pozove sve klubove iz WWin lige da sjednu za stol i popričaju, a sve nakon što je njegova ekipa napustila teren na utakmici protiv Borca jer su bili nezadovoljni suđenjem.

Oglasi

Iz Tuzla Cityja zvanično potvrdili da ne dolaze u Sarajevo

"Nećemo doći sutra u Sarajevo. Svjesni smo mi da se neke stvari moraju dovesti u red, ali vrijeme i mjesto održavanja sastanka nisu u redu. Takve stvari se trebaju organizovati na pravi način, sastanak treba pripremiti i adresa je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. Prije par mjeseci smo na Koševu prvi minut kleknuli u znak protesta protiv lošeg suđenja.

Tražili smo podršku od Sarajeva ali je nismo dobili uz obrazloženje da gledaju svoje interese. Uglavnom, moramo svi zajedno raditi da se neke stvari ne dešavaju i Tuzla City će uvijek biti za to i nećemo šutjeti, kao to nismo ni do sada ali još jednom ću reći da nećemo dolaziti sutra u Sarajevo", naveo je predsjednik FK Tuzla City Almir Husić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SportSport.ba je ranije nezvanično saznao da se sastanku neće odazvati Borac, Zrinjski, Sloga Meridian, Posušje. Široki Brijeg, GOŠK i Zvijezda 09.

Ostaje da vidimo da li će uopšte i biti sastanka obzirom da, kako stvari stoje, osim FK Sarajevo nema raspoloženih klubova za "razgovore".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Pa ovi su prodali Mostar i Bijeli Brijeg za 100 tisuca maraka. Znaci nista cudno
0 10
*p!p!t@*
Ako iko ima pravo da odbije to je Velež. Niko prošli put nije nastradao kao Velež, imali ste šansu, sad sami sisajte racku.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi