Brazilsko čudo večeras nadmašilo i legendarnog Ronalda

Endrick pogodio na Wembleyju

Brazilsko čudo večeras nadmašilo i legendarnog Ronalda

E. Škorić

Brazil je večeras slavio rezultatom 1:0 na londonskom Wembleyju u prijateljskoj utkamici protiv Engleske, a jedini gol postigao je Endrick, dečko koji ima samo 17 godina.

Endrick je u igru ušao u 71. minuti umjesto Rodryga, s kojim će od ljeta dijeliti svlačionicu u Real Madridu, a u 80. minuti je postigao pogodak.

Bio je to historijski trenutak, pošto je Endrick postao najmlađi igrač koji je postigao gol na kultnom stadionu u Londonu, računajući i klubove i reprezentacije.

Ono što mu je možda još važnije i draže, postao je najmlađi igrač koji je dao gol za Brazil još od Ronalda. El Fenomeno je 1994. godine postavio rekord, ali ga je Endrick sada srušio postigavši gol za svoj nacionalni tim u dobi od 17 godina i 246 dana.

Endrick je budućnost svjetskog fudbala, a u Real Madridu nestrpljivo čekaju njegov dolazak iako su ga još davno potpsali. Zajedno s Kylianom Mbappeom, Viniciusom i Judeom Bellinghamom bi mogao harati Evropom u dresu Reala.

Oglasi

Iako je Brazilac, Endrick j ranije priznao da mu je najveći idol Portugalac Cristiano Ronaldo i upravo je zbog njega odlučio doći u Real Madrid.

"On je moj najveći idol, igrač koji je oborio sve rekorde time što je bio uzoran, predan igrač. On je više od sportiste, on je tip kojeg bi svi trebali imati za primjer, jer bez obzira na trenutak, on želi biti najbolji, on želi osvajati naslove, on želi postići prekretnice, osim što je osoba koji pokazuje poniznost. On je referenca za svakog igrača koji želi ići dalje u karijeri", rekao je Endrick u ranijem intervjuu za A Bolu.

La Liga se može pohvaliti bogatom historijom brazilskih zvijezda, a Endrick je spreman napisati vlastito poglavlje u toj sportskoj priči punoj zvijezda.

"Oduvijek sam želio igrati za Real Madrid, to mi je uvijek bio prioritet, a sada na ovom putovanju u Madrid uspio sam malo bolje opipati ono što ću zateći, okruženje, moje buduće saigrače, objekte. Bio sam jako sretan, ali kada se vratimo u Brazil, isključit ćemo ovaj prekidač i uključiti drugi, jer imam više od prvog semestra za igrati s Palmeirasom i moj cilj je osvojiti sve naslove", rekao je ranije također.

Endrick je već upisao tri nastupa za A reprezentaciju Brazila. Prvo je igrao 8 minuta protiv Kolumbije, pa 18 protiv Argentine i večeras 20-ak minuta uz gol protiv Engleske.

Top Komentari

Klicko2
Kakvu će ekipu složiti penal vardrid to je čudo jedno.Kitalonskoj sirotinji se tresu gaće
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi