Veležov Iranac na meti Brazilaca

Aref Gholami tek stigao u BiH, a već ima novu ponudu

Veležov Iranac na meti Brazilaca · Saznajemo

Endin Čaušević

Iranski defanzivac Aref Gholami krajem februara potpisao je za FK Velež i iako je odigrao tek dvije utakmice za mostarski klub našao se na meti kluba iz Brazila koji je pokazao ozbiljan interes za ovog fudbalera.

Velež je u samom finišu zimskog prelaznog roka odlučio da pojača defanzivu i u svoje redove dovede Gholamija koji je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Iranu, ali odlučio je da se okuša u Evropi.

Gholami je s Veležom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, te je već pokazao da je mostarski klub dobio veoma dobro pojačanje u odbrani.

Ovaj 26-godišnji Iranac je odigrao tek dvije utakmice u dresu Veleža, ali to je bilo dovoljno da pokaže svoj kvalitetet. Gholami je ostavio odličan utisak i pokazao da su Rođeni napravili jako dobar potez njegovim angažmanom.

Međutim, iako je iranski fudbaler tek prije nešto više od mjesec dana stigao u Velež već se pojavio klub koji je za njega pokazao veliki interes, te želi da ga dovede u svoje redove.

Naime, kako neslužbeno saznajemo tadi se o brazilskom drugoligašu Goiasu koji bi rado vidio Gholamija u svojim redovima

Oglasi

Goias se preko svojih kontakata raspitivao za status Gholamija koji je ugovorom vezan za Velež i čini se da nema namjeru u skorije vrijeme da napušta mostarski klub gdje se veoma brzo adaptirao na ovaj tim.

Tragom tih informacija odlučili smo kontaktirati i agenta iranskog fudbalera koji je potvrdio da postoji interes. 

"Postoji interes, zvali su iz Brazila, raspitivali se o njegovom statusu, no on je tek počeo igrati, fokusiran je samo na Velež", kratko je istakao njegov agent Neven Majić.

Inače, Gholami je ponikao u iranskom Sephanu, a u toj zemlji igrao je još za Zob Ahan, Foolad i Esteghlal nakon kojeg je odlučio da dođe u Evropu i potpisao je za Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, upisao je i jedan nastup u dresu reprezentacije Irana. Gholami je u svojoj zemlji itekako popularan, a na Instagramu ga prati čak 1.1 milion ljudi, te je jasno da je njegov dolazak u Velež osim u igračkom i u marketinškom smislu bio jako dobar potez.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Pijacari, sami bog zna kakva je prevara sad u pitanju!
4 7
jolinecrimson
Supruga je kupila kapsule koji su promijenili naš sеks, sada isti kao i prije vjenčanja: dugačak, strastven, S kamenom еrеkcijom i osjećam se kao pastuh, a supruga želi još i još. Savjetujem svima da isprobaju ove kapsule, moja supruga je kupila ovdje:----> do.my/bkmaca
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi