Jagodić tužnim glasom i danas odlučio izaći pred medije

Veliki udarac za Slogu

Jagodić tužnim glasom i danas odlučio izaći pred medije

Samir Mlaćo

Tužan je Vlado Jagodić dočekao kraj jučerašnjeg duela sa FK Željezničar.

Sloga je upisala težak poraz (3:0), ali i ostala bez prvog strijelca Dejana Vidića. Vidić je ove sezone postigao čak 16 golova u prvenstvu, drugi je strijelac Wwin lige, a dva je dodao u Kupu naše zemlje.

Jučer se povrijedio i odmah je saopšteno da mora na operaciju te ga neće biti do kraja sezone.

Propustit će i susrete Kupa, ali i prvenstva, pa je jasno da su ambicije Sloge za plasman u Evropu sada itekako smanjenje. Zbog povrede Vidić pred kamere je izašao i upravo Jagodić.

Bio je veoma tužan.

"Iza naš je ružan sportski dan. Niko se nije da će se takve stvare desiti. Povod mog obraćanja jeste da javnost upoznam da je naš prvi strijelac i uz Nemanju Bilbiju prvi strijelac lige doživio tešku povredu. Dejan Vidić je u pripremi za operativni zahvat pred operacionom salom, a neminovan je bio operativni zahvat. Radi se o ključnoj kosti, oporavak će potrajati malo duže i izgubili smo jak oslonac u ekipi", istakao je Jagodić te dodao.

Oglasi

Svi smo uz Dejana i želimo mu da prije svega operacija protekne u najboljem redu i da oporavak protekne kako je predviđenje i preporučljivo od strane doktora. Naši doktori će pratiti cijelu situaciju i biti na raspolaganju Dejanu u daljnjem periodu.

Dejan Vidić
Dejan Vidić FK Sloga Doboj FK Sloga Doboj Pozicija: FW

Statistika

23 nastupa
23 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
16 golova

Pored poraza i svega negativnog jučer, sada imamo dodatni problem u nastavku, ali sada je najbitnije Dejanovo zdravlje. Nadam se da će on i porodica to podnijeti na dostojanstven način, on je jak momak".

Sloga je jučer razočarala protiv Željezničar, a Jagodić je odmah nakon utakmice dao svoje viđenje situacije.

"Penal je bio ključni momenat utakmice. Ovo je bila utakmica ko povede taj će kontrolisati igru. Ja sam znao da je potrošnja protiv Zrinjskog bila velika", rekao je Jagodić nakon utakmice i dodao:

"Malo sam izmjena napravio, katastrofalno smo otvorili drugo poluvrijeme, sve što sam upozoravao to se desilo. Sve je danas išlo kako ne treba. Moralo se pametnije odigrati. Željo ima iskusnog Štilića, samo on može dati onako lucidne golove."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slogu sada očekuju dvije teške utakmice, protiv Borca u prvenstvu i revanš polufinala Kupa protiv Zrinjskog u Mostaru.

Kada je Vidić u pitanju, on ima važeći ugovor sa Slogom do januara 2026. godine. Stigao je iz Srbije, tačnije iz IMT Beograd, a nastupao je i za Crvenu zvezdu, Grafičar, Napredak, Zemun, Topolu...

Top Komentari

Ende
Ko je odvratniji vlado, vico ili željo ? ... tri četiri sad
5 2
Taceoni
Aj nerise znas da nemozete dobiti licencu i sad prodajete bodeve a i kup neigra ulogu tako tišu mišu
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti