Ipak, bez zajedničke pressice uoči sarajevskog derbija

Došlo je do promjene

Ipak, bez zajedničke pressice uoči sarajevskog derbija

Esmer Oštraković

U nedjelju sa početkom od 20 sati na Grbavici će biti odigran veliki derbi između Željezničara i Sarajeva.

Osim što je kao derbi veoma značajna utakmica za navijače ovog kluba, ova utakmica je veoma bitna i za jedne i za druge i uspunjavanju konačnih ciljeva koji su postavljeni do kraja sezone.

Naime, Sarajevo se bori za izlazak na evropsku scenu sa Veležom, Slogom i Posušje i sigurno je da su im tri boda neophodna posebno zbog kazne i zbog toga što se očekuje da im i zvanično budu oduzeta tri boda.

Četvrto mjesto bi vrlo lako moglo voditi u evropska takmičenja naredne sezone, a u Sarajevu je ta četvrta pozicija minimum koji žele da ostvare do kraja ove sezone.

Sa druge strane Željezničaru ne cvjetaju ruže, ali su konačno uspjeli da upišu gostujuću pobjedu, ali i općenito pobjedu nakon tri vezana poraza.

Oglasi

Nismo navikli gledati ekipu Željezničara da se bori za opstanak, ali to je ove godine situacija najviše zbog jako loših igara ovog kluba upravo u gostima.

Nakon što su u prošlom kolu slavili u Modriči sada je Željezničar izašao van opasne zone, te ima dva boda više u odnosu na Tuzla City koji je u zoni ispadanja.

Pred ovu utakmicu danas je trebala biti održana zajednička press konferencija Željezničara i Sarajeva, ali to se neće desitit.

Iz FK Željezničar naveli su kako će današnji press biti održan u planirano vrijeme, ali bez predstavnika FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema njihovim riječima razlog zbog kojeg se niko iz FK Sarajevo neće pojaviti na pressu jesu ugovorene obaveze prema sponorima koje se moraju implementirati prilikom konferencije za medije uoči derbija.

Tako će se na današnjem planiramo zajendičkom pressu pojaviti samo predstavnici FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Super.Pitanje je kome je i palo na pamet da organizuje s pitarima nesto zajednicko pa makar to bila i presica.
1 6
pjanke.sa
NIJE JOS VRIJEME
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi