Čim je svirao kraj igrači Sarajeva su se zaletili prema Sivcu, razlog je očit

Bez pobjednika u derbiju

Čim je svirao kraj igrači Sarajeva su se zaletili prema Sivcu, razlog je očit

Admin Čaušević

Željezničar i Sarajevo su u 152. derbiju podijelili bodove. Na Grbavici je završeno 0:0 te s obzirom na okolnosti bodom mogu biti zadovoljniji domaći igrači. Meč je sudio Ermin Sivac koji je pokazao veliki broj žuti kartona.

Nije mogao sarajevski derbi proči bez tenzija nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. U centru pažnje su bili igrači Sarajeva.

Naime, nakon što je sudija Sivac odsvirao kraj mnogi igrači Bordo tima su potrčali prema sudiji iz Zenice kako bi dobili određena objašnjenja.

Razlog za burnu reakciju je i više nego očigledan. Meč je bio produžen za tri minuta, ali tokom sudijske nadoknade je došlo prekida koji je trajao duže od minute.

Bez obzira na to, čim su prošle tri minute nadoknade Sivac je odlučio svirati kraj pa su igrači Sarajeva nagrnuli prema njemu.

Podijelio je Sivac tom prilikom kartona, a na kraju se sve smirilio i prošlo je bez težih incidenata.

Oglasi

Treba reći da su na utakmici viđena čak tri crvena kartona. Kod domaćina u prvom dijelu su pocrvenili Hiroš i Cocalić, dok je kod gostiju na poluvremenu isključen Radović.

Osim tri crvena, Sivac je podijelio još osam žutih kartona i to je ono po čemu će se pamtiti 152. sarajevski derbi.

Na kraju teško je reći kome bod više odgovara. Željezničar je i dalje u opasnoj zoni, dok se Sarajevo nije probilo na treće mjesto koje donosi plasman na euroscenu.

Pošto su imali igrača manje 70 minuta rezultatom mogu više biti zadovoljniji domaći i to zahvaljujući golmanu Vedadu Muftiću koji je imao niz sjajnih odabrana.

U narednom kolu Željezničar gostuje ovog proljeća u prvenstvo neporaženom Posušju, dok Sarajevo čeka derbi na Koševu protiv Borca.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Nema gorih sudija nego kod nas ! Šta ljudi rade, to više nije normalno! Sarajevo nije zasluzilo pobjedu, ali brate na ovakoj tekmi dići 3 min , a sam Muftič je uzeo 5 min,pa 11 zuti i 3 crvena kartona, izmjena i grčeva…bruka šta sudije rade. On najradije nebi ni minute produzio
10 1
Ecosport
Ne znam šta se žale, pa igrali su veći dio utakmice sa igračem više i nisu dali gola. Nemaju šta tražiti još minutu ili dvije. Neka se poklope po ušima kad ne mogu mrtve štrumpfove dobiti sa igračem više čitavo drugo poluvrijeme i dobar dio prvog.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi