U Rahiću pune tribine i meč koji će Prva liga FBiH pamtiti: Slobodi na kraju 'samo' bod

Domaći su pružili sjajnu partiju i imaju za čime da žale

U Rahiću pune tribine i meč koji će Prva liga FBiH pamtiti: Slobodi na kraju 'samo' bod

U posljednjem meču 24. kola Prve lige FBiH snage su u Gornjem Rahiću odmjerili FK Gornji Rahić i FK Sloboda.

Bilo je na kraju 2:2 uz mnogo uzbuđenja, a Sloboda u sudijskoj nadoknadi nije iskoristila ni penal, dok su domaći mnogo ranije mogli riješiti pitanje pobjednika.

Gosti su žestoko krenuli, a to im se isplatilo već u petoj minuti. Kurtalić šutira, lopta pogađa prečku, a zatim golmana Bahora u leđa i to je 0:1.

Nakon toga prava tuča igrača. Husejinović je odgurnuo jednog igrača Rahića, on pao, a onda su svi utrčali sa teren i sa klupa. Brzo se ipak sve smirilo i meč je nastavljen.

U 12. minuti kontra domaćih, ide taj pokušaj tik pored lijeve stative. U 26. minuti ubačaj sa strane, sam je na desnoj strani ostao Amer Softić i to je 2:1. U 41. minuti dalekometni pokušaj Merdovića, stativa spašava Rahić.

Drugo poluvrijeme Sloboda otvara šansom Husejnovića, golman Bahor brani.

Oglasi

Nakon toga preokret domaćih. Ubačaj sa strane, sa peterca loptu zakucava Mahmud Ali za erupciju oduševljenja na stadionu.

Rahić je iz kontri čekao šansu, dva puta su domaći imali sjajne prilike, mogli sve riješiti, ali nisu uspjeli pogoditi. U 66. minuti tražili su jedanaesterac, sudija Kapo se nije oglasio.

U 72. minuti novi pokušaj domaćih, Čavalić je to bio, Muminović u zadnji čas izbija u korner. Pet minuta kasnije silovit udarac Kalesića, golman Bahor je siguran.

Sloboda se nije predavala i u 86. minuti iskusni Nikola Komazec pogađa za 2:2. U 89. minuti sporna situacija. Duel golmana Rahića i jednog igrača Slobode sudija Kapo okarakteriše kao penal, a domaći su u nevjerici.

U sudijskoj nadoknadi penal je izveden, no golman Bahor brani za erupciju oduševljenja ispunjenog stadiona.

Oglasi

Sloboda je na kraju osvojila 'samo' bod, te sada ima tri boda prednosti nad Stupčanicom iz Olova u borbi za prvaka. Domaći imaju za čime da žale jer su kod 2:1 imali par sjajnih šansi da riješe pitanje pobjednika.

Prva liga FBiH, 24. kolo:

FK Gornji Rahić - FK Sloboda 2:2

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Gornji Rahić: Bahor, Bošnjaković, Ćosić, Mazić, Mahmud, Fačić, Softić, Mehmedović, Biserović, Dedić, Čavalić.

FK Sloboda: Muminović, Mujkić, Hasanović, Husejinović, Dilaver, Delić, Kurtalić, Merdović, Behanović, Vulić, Ignjatović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pikaboo
Pa ni poklon penal niste uspjeli iskoristiti, dokel cemo vas gurat
4 1
Ovi tuzlaci su bruka i sramota, ni sudija im ne pomaze, sto godina nula trofeja.... Ajmo Stupcanicaaaa
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi