Finansijski izvještaj FK Sarajevo: Bordo klub poslovao u 'debelom' minusu u 2023. godini
Sarajevo je ove sezone uspjelo izboriti Evropu

Smanjene plate uposlenika u klubu, sve potpisala Ajla Alimanović

Finansijski izvještaj FK Sarajevo: Bordo klub poslovao u 'debelom' minusu u 2023. godini

FK Sarajevo objavio je finansijski izvještaj za 2023. godinu.

Bordo tim je prošle godine izborio Evropu, a onda krenuo veoma ambiciozno. Ipak, i sada se moraju zadovoljiti tek četvrtim mjestom.

Osigurali su to proteklog petka pobjedom nad Zvijezdom 09 pred svojim navijačima 2:1.

Kada je u pitanju finansijski izvještaj, prihodi FK Sarajevo u 2023. godini iznosili su 7,8 miliona KM, što možete i pogledati.

To je za 800.000 manje u odnosu na 2022. godinu, a rashodi su povećani za 1,5 miliona KM. U 2022. godini bili su 9,5 miliona.

Na plate zaposlenika kluba potrošeno je 3,5 miliona KM, dok je u 2022. godini taj iznos bio 5,2 miliona KM. Prema ovom izvještaju, u FK Sarajevo u 2023. godini smanjena su primanja uposlenika.

Oglasi

Bordo tim je na kraju poslovao u minusu skoro 3,3 miliona KM. Minus je dakle mnogo veći u odnosu na 2022. godinu, te je povećanje sada za 2,3 miliona KM, a sadašnji izvještaj potpisala je tadašnja direktorica Ajla Alimanović. Izvještaj je potpisan 22.03. ove godine, a novi v.d. direktor je imenovan 03.04. 2024. godine.

Na Koševu su dakle odlučili smanjiti primanja uposlenika, ali istovremeno su se poslovali u velikom minusu.

Sada su izborili Evropu, a prema svemu sudeći na ljeto će desiti velike promjene. Senijad Ibričić i Simon Rožman su blizu odlaska, kao i njihovi pomoćnici.

Svi imaju važeće ugovore do ljeta naredne godine pa će na Koševu ih morati za raskid saradnje i isplatiti.

Treba istaći da je prije par dana svoj finansijski izvještaj objavio i FK Željezničar, a Plavi su naveli da su poslovali u plusu 1,5 miliona KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prihodi FK Željezničar u 2023. godini bili su 8,5 miliona KM. Rashodi su bili 7 miliona KM, pa je ukupan bilans plus od 1,5 miliona KM, tačno 1.595.280 KM.

Željezničar je izborio Evropu prošle godine sezone, a ove se borio za opstanak i tek uspio nedavno spasiti, samo par kola prije kraja sezone.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zeljo4life
to je na papiru. U realnosti je još "deblji"
4 3
Odlazi ubleho debela, americko hrasnicki hostopleru
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi