Po uzoru na Špance i Italijane: Vico Zeljković meč Superkupa BiH "odveo" na egzotičnu destinaciju

Dodjeljuje se i treći trofej

Po uzoru na Špance i Italijane: Vico Zeljković meč Superkupa BiH "odveo" na egzotičnu destinaciju

Admin Čaušević

U BiH će se od naredne sezone dodijeljivati i treći trofej. U pitanju je utakmica Superkupa koja najavaljuje početak nove sezone, riječ je o utakmici između prvaka i osvajača Kupa.

Nakon duže od dvije decenije u BiH će se igrati Superkup. Premijerno izdanje odigrat će Borac i Zrinjski koji su finalisti Kupa te ujedno zauzimaju prva dva mjesta u prvenstvu.

Međutim, ono što predstavlja najveći novitet je činjenica da će se superkup BiH igrati daleko van granica naše zemlje, tačnije na egzotičnoj destinaciji.

Za SportSport je iz neslužbenih izvora potvrđeno kako će domaćin premijernog izdanja Superkupa bit će Ujedinjeni Arapski Emirati. 

Predsjednik Saveza Vico Zeljković se trenutno nalazi u Dubaiju te je uspio dogovoriti saradnju sa FS UAE-e da azijska metropola bude domaćin mečevima superkupa u naredne tri godine.

Za očekivati je i da FS BiH iz svega izvuče i određenu finansijsku korist putem sponzorskih ugovora, od čega će koristi imsti i učesnici Superkupa. Detalji bi trebali biti poznati naknadno.

Oglasi

Želja čelnika Saveza je da Superkup nosi naziv po po legendarnom Ivici Osimu koji je preminuo u maju 2022. godine.

Riječ je o čovjeku koji je dao neizmjerljiv doprinos bh. fudbalu i nosi velike zasluge zašto danas uopšte postoji fudbalska vlada BiH.

Međutim, s tom idejom se naravno mora složiti i porodica Osim.

Plan je da se utakmica Superkupa igra prije starta nove sezone. Ipak, konačna potvrda o datumu susreta i stadionu koji će biti domaćin treba očekivati u narednom periodu.

BiH nije jedina evropska zemlja gdje će se pobjednik superkupa odlučivati na arapskom poluostrvu, pošto već godinama nešto slično rade Italija i Španija. Istina, njihovi mečevi se igraju u Saudijskoj Arabiji.

Dva kola prije kraja prvenstvo BiH još nije odlučeno, ali svejedno su već poznati učesnici prvog Superkupa. To su Borac i Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Banjalučani i Mostarci igraju finale Kupa, te su ujedno dvije prvoplasirane ekipe u prvenstvu. Jasno je da će oni podijeliti trofeje ili doći do duple krune zbog čega će igrati i utakmicu Superkupa.

Prije formiranja zajedničke Premijer lige, odnosno današnje WWin lige, odigrana su četiri meča Superkupa. Željezničar ima dva trofeja, Bosna Visoko i Sarajevo po jedan. Za sezonu 2000/2001 trofej je osvojio Željezničar pošto su Plavi s Grbavice bili osvajači dvostruke krune.

Top Komentari

magistar
Vico je odradio terene, reflektore, prenose svih utakmica, a uskoro slijedi skraćenje lige, VAR, i Superkup na vrlo ozbiljnom nivou. Odličan posao radi
5 7
bk123
Za vikend su održane utakmice pionira i kadeta Veleza i Zrinjskog došlo je do incidenta gdje su pojedinci pokušali omesti i napasti roditelje djece Zrinjskog, al odgovorni roditelji Veleza i Zrinjskog su spriječili veći incident, kao i organizator utakmice FK Velez....uglavnom roditelji dva kluba s organizatorima su spriječili veći incident.....Danas se uprava HSK Zrinjski zahvalila organizatoru FK Velez i odgovornim roditeljima FK Velez što su spriječili incident i omogućili nesmetanu gledanje djece....nitko tu po meni ljepu gestu oba kluba nije prenio....znači i novinari žele napraviti od Mostara grad slučaj i sve negativne vijesti odmah po deset puta objavljuju a ovako jednu pozitivnu priču nije nitko , ljepe vijesti izgleda nisu pozeljne
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi