Klemen Šturm potpisao novi ugovor sa Veležom
Šturm i Boljević u duelu tokom meča Veleža i Željezničara na Grbavici

Ostaje do 2026.

Klemen Šturm potpisao novi ugovor sa Veležom · Zvanično

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Fudbalski klub Velež Mostar objavio je kako je produžena saradnja sa Klemenom Šturmom, koji je odigrao jako dobru sezonu u dresu Rođenih.

Uprisustvu v.d. direktorice Veleža Samre Eminović danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog defanzivca za Rođene vezati do ljeta 2026. godine.

Klemen Šturm rođen je 27. juna 1994. godine u Sloveniji. Ponikao je u NK Troglav u kojem je prošao sve omladinske kategorije, da bi se potpom bio priključen i prvom timu kluba iz Kranja, za koji je u narednim godinama odigrao 112 utakmica.

Njegova naredna destinacija bila je NK Krško, a par godina kasnije i NS Mura sa kojom je bilježio odlične nastupe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Europa Konferencijskoj i Evropskoj ligi.

Nakon Mure prelazi u redove Izraelske ekipe Hapoel Hadera, odakle u ljeto 2023. godine prelazi u redove mostarskih Rođenih.

Oglasi

U sezoni na izmaku Klemen Šturm je u dresu sa petokrakom upisao 34 nastupa upisavši pritom 8 uspješnih asistencija, po čemu predvodi listu najboljih asistenata kluba u ovoj sezoni, a uspio se upisati i u listu strijelaca u prvom kolu protiv ekipe Zvijezda 09.

Ostanak Šturma u Veležu ranije je najavio portal SportSport još prije šest dana.

Prethodno su Velež napustili Emir Halilović, Adnan Džafić i Saša Domić. Domiću kroz nekoliko sedmica ističe ugovor, a u Veležu su odlučili da mu neće biti ponuđen nastavak saradnje, te će se dvije strane rastati na kraju sezone.

Saša Domić je u Velež stigao u januaru 2023. godine iz ekipe NK Dugo Selo, a sada je očito došao trenutak za rastanak.

Fudbaler koji je po vokaciji štoper, ali koji može igrati i na poziciji lijevog beka ove sezone je odigrao osam utakmica u svim takmičenjima i upisao je jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostalo je do kraja sezone još jedno kolo, a Velež je osigurao treće mjesto i rasterećeno ulazi u duel sa Tuzlom City na Tušnju, ekipom koja je uz Zvijezdu 09 ispala u niži rang.

Rođeni se spremaju za nastup u Konferencijskoj ligi, a još uvijek se ne zna hoće li biti nositelji ili nenositelji u prvom pretkolu ovog takmičenja.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690272632
Teško će Velež financijski izgurati novu sezonu ...Prvo klizanje u prvenstvu će ih glave doći ,a u Evropi mogu do 1.kola
0 0
zakeroni
MUSVDG, CESTITKE KLEMEN
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi