Tomislav Ivković digao na noge cijelu Sloveniju u kojoj bruje o izjavi trenera iz Hrvatske

Komentarisao sinoćnji meč protiv Portugala

Tomislav Ivković digao na noge cijelu Sloveniju u kojoj bruje o izjavi trenera iz Hrvatske

Endin Čaušević

Slovenija je sinoć bila na korak od senzacije na Evropskom prvenstvu jer je tek nakon penala poražena od Portugala u osmini finala. O borbenoj i srčanoj igri Slovenaca pričao je i Tomislav Ivković, a hrvatski stručnjak svojim gospodskim komentarom oduševio je cijelu Sloveniju.

Slovenci su pružili sjajan otpor Portugalu kojeg su svi već vidjeli u četvrtfinalu, ali niko ni slutio nije da će do pobjede doći tek nakon penala.

U 120 minuta utakmice nije bilo golova u ovom okršaju, a nažalost Slovenci su u penal seriji zakazali jer su promašili čak tri penala što su Portugalci znali da iskoriste i dođu do pobjede.

Međutim, Matjaž Kek i društvo dobili su velike pohvale zbog borbenosti i srčanosti koju je pokazala Slovenija u sinoćnjoj utakmici jer je bila na korak da napravi ogromnu senzaciju na ovom takmičenju u Njemačkoj.

I pored ispadanja jasno je da Slovenija ima razloga za optimizam kada je budućnost u pitanju, te da Kek radi odličan posao na poziciji selektora.

Velike pohvale Slovenci su dobili i iz susjedne Hrvatske tokom emisije na HRT-u, a u centru pažnje našao se iskusni trener Tomislav Ivković koji je bio oduševljen predstavom Slovenije u meču protiv Portugala.

Oglasi

Nekadašnji trener Željezničara i Borca poručio je da je golman Diogo Costa spasio Cristiana Ronalda i Pepea od tužnog završetka reprezentativnih karijera koji im je prijetio u sinoćnjoj utakmici.

"Da nije bilo golmana Portugala Coste, Ronaldo i Pepe bi završili karijeru na možda drugačiji način nego što su zamišljali", počeo je Ivković i nastavio.

"Slovenija je imala sve u svojim rukama, imali su dvije najbolje šanse na utakmici. Šeško će ovu utakmicu i šansu sanjati cijeli život, ali to je nogomet u kojem se dešavaju takve stvari".

"Nema tragedije. Sutrašnji dan je najteži, a onda poslije ide sve svojim tokom. Nažalost, nisu zaslužili da izgube ovako kako su izgubili Slovenci. Dali su sve od sebe i mogu biti ponosni na svoju prezentaciju. Svi oni koji su ih pratili, čestitam igračima, stručnom štabu, svim ljudima tamo i navijačima".

Oglasi

[tiktok]https://www.tiktok.com/@hrvatska_radiotelevizija/video/7386929300546571552?is_from_webapp=1&sender_device=pc[/tiktok]

Portugal je tako uspio da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva, ali Ronalda i društvo tek sada čeka pravi ispit.

Naime, Portugalci će u narednoj rundi igrati protiv Francuske koja je jučer uspjela s minimalnih 1:0 pobijediti Belgiju i plasirati se u četvrtfinale.

Sigurno da je to jedan od derbija ove faze Evropskog prvenstva, a okršaj Francuske i Portugala gledat ćemo već u petak s početkom u 21 sat.

Top Komentari

user1705350700
Dokaz da u ekipi nemoras imati zvucna imena i zvijezde.Kolektiv pravi rezultate.Ako svaki igrac da 100% mogu se dobri rezultati postici.Svaka cast Slovencima.Navijao sam za vas.Bosanac sam inace.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti