Alma Teskeredžić: Pritiska nema, svi jedva čekamo subotu
Alma Teskeredžić je najstarija rukometašica HŽRK Zrinjski sa samo 23 godine.

Najiskusnija rukometašica Zrinjskog pred utakmicu sezone

Alma Teskeredžić: Pritiska nema, svi jedva čekamo subotu

Pred rukometašicama HŽRK Zrinjski u subotu je najvažnija utakmica u posljednjih nekoliko godina. Nekadašnje prvakinje BiH na pragu su povratka u elitni rang bh rukometa za što im je potrebna još domaća pobjeda protiv djevojaka iz Viteza.

Mlade Mostarke apsolutni su favoriti u ovom susretu no opće je poznato da ovakve utakmice sa sobom nose i veliku dozu pritiska i da ih nije lako igrati. Najiskusnija rukometašica Mostarki je 23-godišnja Alma Teskeredžić, jedna od onih koja je iznijela najveći teret ove sezone i dovela klub pred vrata najvećeg uspjeha u posljednjih nekoliko godina.

U izjavi za SportSport.ba Alma je govorila o pritisku pred ovu utakmicu, stanju u ekipi pred meč i eventualnim šansama u PL.

"Što se tiče nekog posebnog pritiska, nema ga" - govori Teskeredžić te se nadovezuje: -" Među nama vlada neka pozitivna atmosfera sa određenom dozom pozitivne treme jer većina nas će vjerovatno prvi put u svojoj rukometnoj karijeri doživjeti jedan, nazovimo ga, veliki događaj. Biti prvi u bilo čemu diže samopouzdanje i stvara pozitivnu energiju, tako da smo mi u tom fazonu i jedva čekamo subotu i utakmicu."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):


"Rano je još uvijek davati bilo kakve prognoze o našem nastupu u Premijer ligi. Sve što mogu reći jeste da vjerujem da pripadamo tu i da ćemo se boriti da imamo što bolji plasman, pa ćemo vidjeti."

Utakmica između HŽRK Zrinjski i ŽRK Vitez odigrat će se u subotu u 19:30h u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi