HŽRK Zrinjski u sjajnoj atmosferi savladao OŽRK Krajina i primakao se Premijer ligi!
Rukometašice HŽRK u najvažnijoj utakmici sezone slavile pobjedu nad Krajinom.

Mostarke uvjerljive na svom parketu

HŽRK Zrinjski u sjajnoj atmosferi savladao OŽRK Krajina i primakao se Premijer ligi!

Rukometašice HŽRK Zrinjski večeras su na svom parketu dvorane na Bijelom Brijegu u najvažnijoj utakmici sezone protiv OŽRK Krajina odigrale su sjajnu partiju i deklasirale svoje protivnice s visokih 38:27.

Od samog početka mlade Mostarke su krenule agresivno i vrlo brzo povele s 10:6, a od tog trenutka je prednost nekadašnjih prvakinja konstantno rasla. Na veliki odmor igračice mlade trenerice Marijane Arapović otišle su s prednošću s 19:12 - točno onoliko koliko je Plemkinjama trebalo da i u međusobnom omjeru budu bolje od gošći iz Cazina.

Zrinjski je u prvom dijelu sezone u Cazinu poražen s 36:30 tako da su s večerašnjih 11 razlike Mostarke obilato nadmašile prednost Cazinjanki. 

Ovaj trijumf će dobiti na težini ukoliko Zrinjski više ne bude ubilježio nijedan neplanirani poraz, te će Zrinjski uz HŽRK Katarina postati drugi, tj. novi/stari Premijerligaš.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Susret je odigran u prekrasnoj atmosferi pred oko 600 gledatelja na tribinama dvorane na Bijelom Brijegu koja je zdušno bodrila svoje ljubimice.

Najbolje kod Zrinjskog bile su sjajne Teskeredžić i Orahovac s po 11 golova dok su Pandža i Ćorić postigle po 5. Adelisa Dautović je s 11 pogodaka bila najbolja kod Krajine a 5 je dodala Čataković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi