HŽRK Zrinjski lagano u Živinicama
Mostarke idućeg vikenda kod kuće dočekuju ŽRK Vitez i pobjedom će osigurati povratak u Premijer ligu.

Negdašnje prvakinje samo jedna pobjeda dijeli od povratka u Premijer ligu

HŽRK Zrinjski lagano u Živinicama

Rukometašice negdašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine HŽRK Zrinjski pred povratkom su u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. 

U utakmici pretposljednjeg kola Prve lige Federacije Plemkinje su danas sigurnim nastupom u Živinicama savladale domaćina s više nego uvjerljivim rezultatom 40:13. 

Mostarske djevojke od samog početka utakmice diktirale su svoj tempo i na kraju slavile s uvjerljivih +27. U posljednjem kolu u kojem će Zrinjski kod kuće dočekati ŽRK Vitez Plemkinjama igra samo pobjeda a budući da su Mostarke u velikom nizu od 9 pobjeda ne treba ni sumnjati da će se idući vikend u Mostaru slaviti povratak HŽRK Zrinjski u Premijer ligu BiH.

Danas su Zrinjski predvodile Šaravanja i Pnadža sa po 8 pogodaka a trenerica Arapović je prigodu za igru dala svim igračicama a u strijelce se upisala i golmanica Gabriela Leese.

Kod domaćina bolja od ostalih bila je Šejla Begić s 8 golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi