Almir Osmanhodžić: Pauza je došla u pravo vrijeme
Ekipa Vogošće nakon prvog dijela sezone nalazi se na četvrtom mjestu sa šest bodova zaostatka za prvim mjestom.

"Vogošća mora mnogo bolje"

Almir Osmanhodžić: Pauza je došla u pravo vrijeme

E. Oštraković

Ekipa Vogošće prvi dio sezone nije odigrala prema svojim očekivanjima. Naime nakon završetka prve polusezone ekipa se nalazi na četvrtom mjestu sa šest bodova zaostatka za vodećim dvojcem ekipama visočke Bosne i RK Gračanica. 

Ipak jedan od ponajboljih igrača u jesenjem dijelu prvenstva u ekipi Vogošće bio je Almir Osmanhodžić, koji je godinama unazad jedno od najboljih krila u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

"Svakako da nismo zadovoljni osvojenim četvrtim mjestom na polusezoni. Na nekim utakmicama nismo imali sreće, a na nekim jednostavno nismo reagovali na pravi način u ključnim momentima. Možemo reći da nam je pauza došla u pravo vrijeme, da se resetujemo i napunimo baterije za drugi dio", rekao je Osmanhodžić, pa je dodao:

"Istina je da zaostajemo šest bodova za liderom, ali ove godine sistem takmičenja je takav da u ovom dijelu sezone dozvoljava neke kikseve. Mislim da je najvažnije da budemo najbolji kada bude najviše trebalo, a da do tada napunimo svoje samopouzdanje i ne sumnjam uopšte u dobre rezultate ekipe u narednom periodu. Najvažnije da smo zdravi i da se što bolje pripremimo za nastavak izazova u drugom dijelu", zaključio je krilni igrač Vogošće.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vogošća već na samom startu drugog dijela sezone ima dvije jako teške utakmice u okviru kupa BiH protiv ekipe Gračanice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi