Asim Šahman napustio RK Iskra Bugojno

Obratio se saopštenjem

Asim Šahman napustio RK Iskra Bugojno

E. Oštraković

Asim Šahman podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Skupštine RK Iskra Bugojno, a klub će predati općinskom vijeću.

On se oglasio saopštenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti.

“Želim obavijestiti javnost da vise nisam Predsjednik Skupštine kluba MRK Iskra Bugojno.

Ostavku podnosim iz zdravstvenih razloga ali i zbog opšte situacije u sportu. Nakon 4,5 godine se osjećam potrošeno i svoje mjesto ustupam nekome mlađem. Dok sam ležao u bolnici jedan priznati doktor mi rekao iz svog iskustva da ako želiš od gospodina postati prosjak onda uzmeš neki klub da vodiš.

Mnogo puta sam skretao pažnju da sredstva koja se dobijaju od općinskog vijeća i sportskog saveza nisu dovoljna za ovaj rang takmičenja ali se ništa nije promijenilo. Zahvaljujem se svima koji su nas pratili a nisu imali tu obavezu, koji su svojim sponzorstvom davali podršku u našem radu. Ne mogu se pomiriti da veliki profiteri koji izvlače novac iz Bugojna nisu voljni da budu sponzori, prije svega tu mislim na: Bingo, Fis, Konzum, Best, Mlinpek, Telemach… naravno da ni oni koji su pod državnom šapom imaju svoju proceduru gdje nisu predviđena sredstva za sport: elektodistribucija, pošta, telekom…

Posebna priča je kantonalna Vlada i Sportski savez kantona kojima je bitno da imaju redovne plate, tople obroke, regrese… U svemu ovome postoji jedna institucija teških uhljeba od kojih svako godišnje za svoj nerad dobije plata i doprinosa više nego jedan ozbiljan klub, premijerligaš. Za ovih više od 4,5 godine nisam skontao šta rade, a u sportu sam skoro 50 godina, Sportski savez SBK/KSB. Za svo vrijeme nismo imali nikakvih kontakata, nikakvih okupljanja i razgovora kako nam mogu pomoći. Imali su istina jednu inicijativu, pobačaj, 18.08. kada su organizirali sastanak i dali inicijativu od koje je malo koristi bilo.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Rukometni klub Iskra je kao i MRK Sloga uskraćen za prihod od gledalaca a oba kluba su imala značajne prihode koje ne mogu nadoknaditi. Rezultati kluba jesu loši ali velikim dijelom i zbog veoma teškog rasporeda i oni nisu povod ostavci.

Iskreno se nadam da će neki u ovom gradu stati iza kluba i neće dozvoliti da se kao ženski rukometni klub ugasi bez pokušaja spašavanja. Ostajem pridruženi član UO do sretnog povratka predsjednika dr. Zukića iz bolnice a onda ćemo zajedno pokušati organizirati sjednicu UO i predati klub općinskom vijeću", stoji u Šahmanovom saopštenju.

Top Komentari

sport1
A on kao ne moli, pa sto je Slogu GV nagovorao da istupe iz lige?? Hoces da ti posaljem link njegovog saopstenja. Ja nikog ne mrzim pogotov ne sportske radnike i sportiste, al kad neko radi sve da bi izvukao svoju egoisticnu korist, a druge gurnuo u ponor, e to bracka ne podnosim. Play off izmisljenje da bi Iskra opstala, a ko j..be Bosnu Sarajevsku i Krivaju(sreca makar Krivaja upade). Nigdje na svijetu nema da igrac udje s tribina na teren u Iskri ima. E to ti je lave nepravda, mora se malo opsirnije i objektivnije situacija pogledati... Prestani vise kao okorjeli navijac i ljubitelj gosp. Sahmana sagledavati situaciju. P. S bas volim diskutovati s tobom. Iako si nekulturan, al sam tolikp ispred tebe da ti svaku tvrdnju mogu pobiti:-)) pisat cemo aBd za 6mj, da vidimo gdje je Iskra tada:-))
2 0
sport1
Poraz od Sloge i shvatanje da mu ovaj put ni 5 igraca s tribina nece pomoci da izbjegne ispadanje, e to je glavni razlog. Sportski pozdrav. P. S. Necemo cuti nista od Gari Garince:-)) -)
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi