"Ni manji poraz u Portugalu ne bi bio loš, a onda pun Mejdan i meč pred vatrenom publikom"

Baraž za SP u rukometu

"Ni manji poraz u Portugalu ne bi bio loš, a onda pun Mejdan i meč pred vatrenom publikom"

Eldar Ganibegović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za baraž za Svjetsko prvenstvo koji će igrati ove sedmice protiv Portugala. Danas su na treningu u Tuzli izjave dali reprezentativac Adin Fajić i pomoćni trener u stručnom štabu, Mario Blažević. 

Za dva dana rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Portugalu igra prvi meč baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a pripreme za ovaj dvomeč odvijaju se u Tuzli.

Danas je odrađen trening (pogledajte u priloženoj fotogaleriji), a na početku treninga izjave su medijima dali reprezentativac Adin Fajić i pomoćni trener Mario Blažević.

"Što se tiče same ekipe Portugala, radi se o izuzetnoj ekipi s veoma talentovanim mladim i iskusnim starijim igračima. Neminovno je da će biti dosta teško i da će utakmici biti naporne. Uz angažovanost i htijenje možemo ostvariti zavidan rezultat. Atmosfera je dobra posebno sada s novim stručnim štabom. Nekako je sve opuštenije. Mi igrači smo kako prije tako i sada izuzetno povezani i u slobodno vrijeme se međusodbno družimo, a na terenu smo svi jedan za drugog i što se tiče atmosfere nema nedostataka ni minusa", rekao je Fajić, pa je govorio o svojoj sezoni:

"Sezona za mene je bila izuzetno kvalitetna. Trudio sam se da održim kontinuitet u svom igranju i nastupima iz utakmice u utakmicu. Što se tiče reprezentacije, ja ću uvijek biti tu, jer nekako u sebi imam izražen jak patriotizam prema državi, prema domovini. Kakva god ta reprezentacija bila ja sam tu bez obzira na sve i uvjiek ću nastojati da odradim svoj posao na najbolji mogući način."

Portugal je favorit, svjesni tu toga i u redovima naše reprezentacije, ali predaje nema i ne smije je biti unaprijed kao u nekim slučajevima ranije u brojnim sportovima. 

Oglasi

"Nije problem izgubiti, samo je stvar u tome kako izgubiš. Neka to bude časno i neće biti nikakvih problema. Ako izgubimo s par golova razlike onda je sve moguće, jer onda smo pred domaćom publikom, a znamo kakva je vatrena i onda su nam sve karte otvorene", dodao je Fajić.

Riječ je zatim dobio Mario Blažević. Pomoćni trener u našoj selekciji ističe da u Portugal ne idemo s bijelom zastavom.

"Juče smo se kompletirali. Spremamo se taktički. Znamo da igramo protiv jedne reprezntacije koja je na visokom nivou i mi imamo neke naše šanse, vidimo naše šanse. Rezultati to govore. Mi smo igrali s njima 2020. godine u Norveškoj i dobili utakmicu, ali nažalost imali smo smjenu generacija gdje su otišli neki bitni igrači, a Portugal je samo rastao od tog perioda", rekao je te dodao:

"Imaju dobru ligu, došlo je dosta mladih i dobrih igrača. U ovom trenutku moramo biti svjesni da je Portugal ispred nas. Mi tamo opet ne idemo s bijelom zastavom".

Na pitanje našeg kolege da li bi bilo dobro da RSBiH konačno da ugovor na četiri godine njemu i njegovoj ekipi, a ne da se selektori mijenjaju kao na traci, rekao je diplomatski:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"To nije pitanje za mene, nego za ljude iz Rukometnog saveza BiH. Mi i Damir Doborac ćemo dati sve od sebe."

Podsjetimo, revanš utakmica igra se u Tuzli 12. maja i tada ćemo saznati da li će naša rukometna reprezentacija po drugi put zaigrati na Svjetskom prvenstvu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi