BiH bez Benjamina Burića na Gruziju!
Benjamin Burić je vidno ljut nakon utakmice protiv Nizozemske dobacio novinarima: "Pitajte selektora" (Foto: EPA)

Odluka selektora

BiH bez Benjamina Burića na Gruziju!

Edmir Škorić

Jedna od najvećih zvijezda rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine propušta posljednji meč grupne faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Nakon što smo doživjeli poraze sa devet, odnosno 16 razlike od Švedske i Nizozemske, protiv Gruzije igramo danas od 18 sati za čast, ali pitanje je koliko su momci motivisani nakon svega i mogu li ipak doći do historijske prve pobjede na velikim takmičenjima.

Ono što je izvjesno, na Gruziju idemo bez Benjamina Burića, prvog golmana i sasvim sigurno prve zvijezde ovog tima. Na gol će po svemu sudeći Harun Hodžić.

Nije poznato zbog čega Burića nema na spisku za meč s Gruzijcima, ali jasno je da nije povrijeđen.

Spisak igrača za današnji meč

Podsjetimo da je nakon posljednje utakmice protiv Nizozemske Burić prolazeći pokraj novinara vidno ljut dobacio: "Pitajte selektora", pa je možda ovo način da ga Irfan Smajlagić "ohladi".

Oglasi

Burić i Smajlagić tvrde da se ništa nije dogodilo

Burić i selektor su govorili pred duel s Gruzijom o navodnim nesuglasicama.

"Nije se velika stvar dogodila, bili smo vrlo emotivni. Sebi smo označili utakmicu kao prekretnicu, onda smo odigrali sramotno i emocije su proradile, tako je kod nas sportista. Puknemo jednostavno. Puno očekivali, malo dobili", rekao je Burić i dodao:

"Nije tu bilo nešto wow, nema tu krvi između mene i selektora, samo su emocije izašle. Razgovarali smo nakon utakmica i danas, račistili smo sve, ali s moje strane nije bilo nešto loše, ponavljam to su emocije, kao vulkan. Moja greška, a u budućnosti ću se ptoruditi da ne pokazujem više emocije."

"Nisam osjetio da u tom momentu ima tenzija. Sve je funkcionisalo kako treba, ali uvijek može bolje. Mislim da igrači moraju kontorlirati svoje emocije, svi imaju drugačije to je tako. Kada gubite isto morate imati kontrolu, dozirati neke stvari. Svi su oni profesionalci. Mislim da svaki igrač zna šta mu je raditi koja mu je uloga u reprezentaciji.", rekao je Smajlagić i dodao:

"Ispalo je kako je ispalo, završili smo sve i to je završena priča. Što se tiče Gruzije, možemo očekivati novo lice reprezentacije, to je nova utakmica, a svaka utakmica ima svoju priču. Igrači su se trošili energetski, ali dogovrili mso zadacima u prvoj utakmici, međutim nismo imali kontinuitet. Dolazimo do problema regeneracije, da li se igrači mogu tako brzo oporaviti vidjet ćemo ili im treba još vremena. U takvim situacijama i mentalno počinjete griješiti. Mislim da smo silno platili cijenu jednog ritma i učenja. U ovoj reprezentaciji je 13 igrača prvi put na Evropskom prvenstvu i za njih je ovo sve jedna škola igranja na vrhunskom nivou. Gradimo ekipu koja će kroz dvije godine na jednu razine kvalitete, a zato je potrebno imati kontinuitet igranja velikih takmičenja. Ne zaboravimo na činjenice da je Nizozemska destea u Evropi, d aje 13. u svijetu, da imaju konitnuitet takmičenja, to se sve odnosi na rezultate. Treba sagledati sve stvari i znati šta je cilj reprezentacije i razvoja rukometa u Bosni i Hercegovini."

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Bilo kako bilo, ovo Evropsko prvenstvo nećemo pamtiti po dobrom, naročito ako i danas protiv Gruzije upišemo poraz. 

Na tribinama se inače ponovo očekuju navijači BiH, a prema informacijama, oko 100-ak BH Fanaticosa bodrit će rukometaše na putu do prve pobjede.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
bijo prije buric sadje od nizozemaca bure napunito obicna kaca
1 1
user1702252773
Ima igraca sto su dali 5k selektoru valja to ispoštovat, to je javna tajna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti