Bh. rukometaši obećavaju borbu protiv Gruzije: "Svaki od nas krvari za ovaj dres"
FOTO/VIDEO: E. Čaušević

Izjave naših reprezentativaca

Bh. rukometaši obećavaju borbu protiv Gruzije: "Svaki od nas krvari za ovaj dres"

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za sutrašnji treći meč na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a protivnik je selekcija Gruzije. To će biti borba za treće mjesto u grupi E.

U našem taboru je razočarenje nakon jučerašnjeg debakla od Nizozemske, ali svjesni su igrači da se moraju što prije oporaviti i spremiti za Gruzijce.

Održane su medijske aktivnosti, a ispred našeg tima izjave su dali reprezentativci Amir Muhović, Marko Majstorović, Vladan Đurđević, Harun Hodžić i Luka Knežević.

"Održali smo sastanak koji će dosta značiti na psihološkoj pripremi. Dobro ćemo se spremiti što se tiče Gruzije. Jedino što mogu obećati borbu i zalaganje i razumijemo navijače koji vole Bosnu i Hercegovinu da su trenutno ljut, ali molimo im da ne zaborave da smo ih prije nekoliko mjeseci učinili sretnim. Mislim da smo sposobni da ih ponovo učinimo sretnim. Svaki od nas krvari za sveti dres.", rekao je Muhović.

Komentar je i reprezentativac Marko Majstorović.

"Protiv Gruzije ćemo dati sve od sebe da ostvarimo prvu pobjedu na prvenstvu. Pokazat ćemo da znamo igrati, Odigrat ćemo za naš narod, publiku koji nas prate. Sigurno će svi dati svoj maksimum da se dođe do trijumfa", istakao je Majstorović.

Oglasi

U današnjim medijskim aktivnostima izjavu je dao i naš krilni rukometaš, Vladan Đurđević.

"Sabiramo još utiske, poraz nam je teško pao, uticala je i ta utakmica protiv Švedske, previše smo se ispraznili. Siromašna partija protiv Nizozemske, što prije to zaboraviti i okrenut se Gruziji i pokušat doći do prve pobjede na Evropskom prvenstvu što bi svakako bio uspjeh. Imali smo ogromnu podršku sa tribina vjerujem da će tako biti i sutra, dužni smo navijačima."

Harun Hodžić naš mladi golman je dao također izjavu.

"Prvo moramo ostaviti loše sa strane, geldati na pozitivne stvari koje smo imali jedan dio protiv Švedske. Mislim da obje ekipe imaju želju za pobjedu i ona ekipa koja se više borila doće do pobjede sutra. Vidjet ćemo nakon treninga kao će biti, teško je zbog visokog poraza, ali idemo dalje, jedino tako možemo uspjeti."

Za kraj se medijima obratio i Luka Knežević.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Imali smo vremena da analiziramo jučerašnju utakmicu, moramo je što prije ponišitit u glavama i okrenuti se Gruziji. Oni su dobra reprezentacija, u usponu su, očekujem dobru utakmicu, ali smatram da smo kvalitetna ekipa i očekujem da dođemo do pobjede. Nakon svake utakmice imamo sastanak gdje pravimo analizu i to je uobičajena stvar."

Duel Bosne i Hercegovine i Gruzije igra se u ponedjeljak 15. januara u SAP Areni u Mannheimu s početkom u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi