Burić i Smajlagić govorili o dešavanjima u mix zoni
FOTO/VIDEO: E. Čaušević

Dan nakon meča protiv Nizozemske

Burić i Smajlagić govorili o dešavanjima u mix zoni

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine prirpema se za treću utakmicu na Evropskom prvenstvu. U ponedjeljak igramo protiv Gruzije i to će biti borba za treće mjesto u grupi jer su obje reprezentacije upisale poraze u prva dva duela.

Naši momci su odigrali katastrofalno u drugom kolu grupe E i razočarali protiv Nizozemske, poraženi smo 36:20.

Po završetku meča bilo je burno u mix zoni, naš golman Benjamin Burić je ljutito odgovorio novinarima i rekao da za sve pitaju selektora.

To je dovelo do sumnje da je bilo nesuglasica u svlačionici, ali selektor Smajlagić je to sve negirao.

"Nesuglasice? Ne. Ne postoje nikakve nesuglasice. Porazi su sastavni dio sporta. Morate naučiti izvući zaključke i pouke iz poraza i gledati u budućnost"", rekao je selektor Smajlagić nakon emča protiv Nizozemske.

Oglasi

Novi dan u taboru naše selekcije, a Benjamin Burić i Irfan Smajlagić su govorili nakon svih dešavanja.

"Nije se velika stvar dogodila, bili smo vrlo emotivni. Sebi smo označili utakmicu kao prekretnicu, onda smo odigrali sramotno i emocije su proradile, tako je kod nas sportista. Puknemo jednostavno. Puno očekivali, malo dobili", rekao je Burić i dodao:

"Nije tu bilo nešto wow, nema tu krvi između mene i selektora, samo su emocije izašle. Razgovarali smo nakon utakmica i danas, račistili smo sve, ali s moje strane nije bilo nešto loše, ponavljam to su emocije, kao vulkan. Moja greška, a u budućnosti ću se ptoruditi da ne pokazujem više emocije."

I selektor Irfan Smajlagić se danas obratio medijima.

"Nisam osjetio da u tom momentu ima tenzija. Sve je funkcionisalo kako treba, ali uvijek može bolje. Mislim da igrači moraju kontorlirati svoje emocije, svi imaju drugačije to je tako. Kada gubite isto morate imati kontrolu, dozirati neke stvari. Svi su oni profesionalci. Mislim da svaki igrač zna šta mu je raditi koja mu je uloga u reprezentaciji.", rekao je Smajlagić i dodao:

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Ispalo je kako je ispalo, završili smo sve i to je završena priča. Što se tiče Gruzije, možemo očekivati novo lice reprezentacije, to je nova utakmica, a svaka utakmica ima svoju priču. Igrači su se trošili energetski, ali dogovrili mso zadacima u prvoj utakmici, međutim nismo imali kontinuitet. Dolazimo do problema regeneracije, da li se igrači mogu tako brzo oporaviti vidjet ćemo ili im treba još vremena. U takvim situacijama i mentalno počinjete griješiti. Mislim da smo silno platili cijenu jednog ritma i učenja. U ovoj reprezentaciji je 13 igrača prvi put na Evropskom prvenstvu i za njih je ovo sve jedna škola igranja na vrhunskom nivou. Gradimo ekipu koja će kroz dvije godine na jednu razine kvalitete, a zato je potrebno imati kontinuitet igranja velikih takmičenja. Ne zaboravimo na činjenice da je Nizozemska destea u Evropi, d aje 13. u svijetu, da imaju konitnuitet takmičenja, to se sve odnosi na rezultate. Treba sagledati sve stvari i znati šta je cilj reprezentacije i razvoja rukometa u Bosni i Hercegovini."

Duel Bosne i Hercegovinei Gruzije igra se u ponedjeljak 15. januara u SAP Areni u Mannheimu s početkom u 18 sati.

Top Komentari

user1603303812
Buricu vi ste krivi igraci prije svega primas golove kao pocetnik sram vas bilo fol patriote fuj vasem patriotizmu
0 0
laky187
Ima li neki podatak, koliko je Mandic igrao do sada, računajući pripremne i utakmice na EP? Pozoveš igrača koji sjedi na klupi 95% vremena...ZAŠTO???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi