Kako je Burić podnio odluku Smajlagića? Odmah mobitel u ruke, a onda...

Kako je Burić podnio odluku Smajlagića? Odmah mobitel u ruke, a onda...

Edmir Škorić

Neposredno prije početka današnjeg meča BiH - Gruzija, stigla je vijest da je Benjamin Burić izostao sa spiska i da neće konkurisati za oproštaj od Eura.

BiH nakon teških poraza od Švedske i Nizozemske, želi da se oprosti pobjedom protiv Gruzije, koja će svakako biti mnogo lakši rival od prethodna dva. Duel je počeo u 18 sati u Mannheimu.

Na golu je Harun Hodžić, dok je Benjamin Burić izvan konkurencije. Iako je prva zvijezda reprezentacije i jedan od ključnih igrača, selektor Irfan Smajlagić mu očito nije zaboravio ispad nakon utakmice protiv Nizozemske, kada je ljutito prolazeći pored novinara dobacio: "Pitajte selektora".

Iako je Smajlagić dan kasnije rekao kako je sve u redu i da nema nikakvih nesuglasica, danas ga je ipak odlučio "kazniti". S obzirom da Burić nije povrijeđen, nema drugog objašnjenja za njegov izostanak.

Oglasi

Inače, Burić je u dvorani i iza gola prati duel. On je najprije "čačkao" mobitel, kasnije sa ostatkom članova naše reprezentacije ispoštovao državnu himnu.

Takođe, kada je Hodžić na startu meča odbranio sedmerac Gruzijcima, Burić je skočio i naravno pokušao motivisati svog mladog kolegu.

Nema nikakve sumnje da će bodriti svoje saigrače na putu do historijske pobjede i prve na velikom takmičenju, bez obzira na sve, a ostaje da se vidi hoće li nakon što se završi Euro donijeti neku radikalnu odluku...

Oglasi

"Nije se velika stvar dogodila, bili smo vrlo emotivni. Sebi smo označili utakmicu kao prekretnicu, onda smo odigrali sramotno i emocije su proradile, tako je kod nas sportista. Puknemo jednostavno. Puno očekivali, malo dobili", rekao je Burić i dodao:

"Nije tu bilo nešto wow, nema tu krvi između mene i selektora, samo su emocije izašle. Razgovarali smo nakon utakmica i danas, račistili smo sve, ali s moje strane nije bilo nešto loše, ponavljam to su emocije, kao vulkan. Moja greška, a u budućnosti ću se ptoruditi da ne pokazujem više emocije."

"Nisam osjetio da u tom momentu ima tenzija. Sve je funkcionisalo kako treba, ali uvijek može bolje. Mislim da igrači moraju kontorlirati svoje emocije, svi imaju drugačije to je tako. Kada gubite isto morate imati kontrolu, dozirati neke stvari. Svi su oni profesionalci. Mislim da svaki igrač zna šta mu je raditi koja mu je uloga u reprezentaciji.", rekao je Smajlagić i dodao:

"Ispalo je kako je ispalo, završili smo sve i to je završena priča. Što se tiče Gruzije, možemo očekivati novo lice reprezentacije, to je nova utakmica, a svaka utakmica ima svoju priču. Igrači su se trošili energetski, ali dogovrili mso zadacima u prvoj utakmici, međutim nismo imali kontinuitet. Dolazimo do problema regeneracije, da li se igrači mogu tako brzo oporaviti vidjet ćemo ili im treba još vremena.

Oglasi

U takvim situacijama i mentalno počinjete griješiti. Mislim da smo silno platili cijenu jednog ritma i učenja. U ovoj reprezentaciji je 13 igrača prvi put na Evropskom prvenstvu i za njih je ovo sve jedna škola igranja na vrhunskom nivou.

Gradimo ekipu koja će kroz dvije godine na jednu razine kvalitete, a zato je potrebno imati kontinuitet igranja velikih takmičenja. Ne zaboravimo na činjenice da je Nizozemska destea u Evropi, d aje 13. u svijetu, da imaju konitnuitet takmičenja, to se sve odnosi na rezultate. Treba sagledati sve stvari i znati šta je cilj reprezentacije i razvoja rukometa u Bosni i Hercegovini."

Bilo kako bilo, ovo Evropsko prvenstvo nećemo pamtiti po dobrom, naročito ako i danas protiv Gruzije upišemo poraz.

Rukometaši se nadaju prvoj pobjedi

"Održali smo sastanak koji će dosta značiti na psihološkoj pripremi. Dobro ćemo se spremiti što se tiče Gruzije. Jedino što mogu obećati borbu i zalaganje i razumijemo navijače koji vole Bosnu i Hercegovinu da su trenutno ljut, ali molimo im da ne zaborave da smo ih prije nekoliko mjeseci učinili sretnim. Mislim da smo sposobni da ih ponovo učinimo sretnim. Svaki od nas krvari za sveti dres.", rekao je Amir Muhović.

Marko Majstorović: "Protiv Gruzije ćemo dati sve od sebe da ostvarimo prvu pobjedu na prvenstvu. Pokazat ćemo da znamo igrati, Odigrat ćemo za naš narod, publiku koji nas prate. Sigurno će svi dati svoj maksimum da se dođe do trijumfa".

Vladan Đurđević: "Sabiramo još utiske, poraz nam je teško pao, uticala je i ta utakmica protiv Švedske, previše smo se ispraznili. Siromašna partija protiv Nizozemske, što prije to zaboraviti i okrenut se Gruziji i pokušat doći do prve pobjede na Evropskom prvenstvu što bi svakako bio uspjeh. Imali smo ogromnu podršku sa tribina vjerujem da će tako biti i sutra, dužni smo navijačima."

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Harun Hodžić: "Prvo moramo ostaviti loše sa strane, geldati na pozitivne stvari koje smo imali jedan dio protiv Švedske. Mislim da obje ekipe imaju želju za pobjedu i ona ekipa koja se više borila doće do pobjede sutra. Vidjet ćemo nakon treninga kao će biti, teško je zbog visokog poraza, ali idemo dalje, jedino tako možemo uspjeti."

Luka Knežević: "Imali smo vremena da analiziramo jučerašnju utakmicu, moramo je što prije ponišitit u glavama i okrenuti se Gruziji. Oni su dobra reprezentacija, u usponu su, očekujem dobru utakmicu, ali smatram da smo kvalitetna ekipa i očekujem da dođemo do pobjede. Nakon svake utakmice imamo sastanak gdje pravimo analizu i to je uobičajena stvar."

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Podrska SLEKTORU..neka se golmancic ponasa u Flensburgu kao u reprezentaciji, ako moze i smije..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi