Bh. prvak poražen i u drugom meču SEHA lige
(Foto: Jabuka.tv) Neizvjestan meč koji su na kraju rukometaši iz Našica uspjeli riješiti u svoju korist.

RK Nexe bolji od Izviđača

Bh. prvak poražen i u drugom meču SEHA lige

Nakon poraza od Meshkova na startu SEHA lige, bh. šampion Izviđač je danas na svom terenu upisao i poraz od RK Nexe iz Našica u susretu 2. kola regionalnog takmičenja. Hrvatski klub je slavio rezultatom 23:24.

Duel Izviđača i Nexea je bio izuzetno zanimljiv i neizvjestan od samog starta, pa sve do finišta. Prvo poluvrijeme je ponudilo zanimljiv susret, a na kraju je okončano neriješenim rezultatom 13:13.

Neizvjesno i ravnopravno nadmetanje se nastavilo do samog kraja susreta. Nexe je u finiš ušao s prednošću, ali ekipa iz Ljubuškog u 59. minuti preko Maretića poravnava na 23:23, ipak gosti već u narednom napadu ponovo stižu do vodstva.

Do kraja Izviđač nije uspio postići gol kojim bi došao do novog poravnanja, pa je susret završen pobjedom ekipe iz Našica rezultatom 23:24.

Najefikasniji u ekipi Izviđača su bili Vedran Delić i Vasilije Kaluđerević sa po pet golova, dok je odličnu partiju pružio i golman Goran Anđelić koji je skupio 13 odbrana.

Kod gostiju je najefikasniji sa pet golova bio Vedran Zrnić, dok su po četiri postigli Šipić, Leban, Barišić i Vozab.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

U meču završenom nešto ranije Vojvodina je upisala težak domaći poraz od Tatran Prešova rezultatom 17:27. Bh. reprezentativac Alen Ovčina je postigao dva gola u porazu Vojvodine.

Meshkov Brest je u izuzetno efikasnom susretu sa ubjedljivih 41:29 savladao Metalurg.

Top Komentari

dzennxz
neiskustvo je presudilo.. anđelić ih je držao i poslije delić ali fali im samo uigravanja i to je to.. rukomet u bih još nije mrtav!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi