Bh. rukometaše je i sreća napustila, dovoljno je vidjeti koga smo dobili u baražu

Borba za Svjetsko prvenstvo

Bh. rukometaše je i sreća napustila, dovoljno je vidjeti koga smo dobili u baražu

Edmir Škorić

Rukometna reprezentacija BiH nije imala previše sreće, pa je dobila jakog rivala u baražu za Svjetsko prvenstvo 2025. godine.

U baražu za Svjetsko prvenstvo 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će protiv selekcije Portugala.

Ovi dueli sue igraju u periodu od 8. do 12. maja ove godine. Prvi duel bh. rukometaši će igrati u gostima, a potom će ugostiti neugodnog rivala.

Portugalci su posljednjih godina rukometno značajno napredovali, a pokazali su se sjajno i tokom ovogodišnjeg Eura u Njemačkoj. Nedavno su remizirali s Nizozemskom (33:33), a uspjeli su da pobijede Norvežane i Slovence.

Slovenija će u baražu igrati protiv Švicarske, Sjeverna Makedonija protiv Farskih otoka, Rumunija protiv Češke, Srbija protiv Španije, Grčka protiv Nizozemske...

Oglasi

Nismo danas imali dovoljno sreće u žrijebu, ali pitanje je ko bi bio rival po mjeri naših rukometaša nakon užasnih partija na Euru gdje smo upisali tri uvjerljiva poraza i nedostojanstveno se oprostili od turnira. Nažalost, na kraju smo zauzeli posljednje mjesto na Euru.

Unatoč tome, selektor Irfan Smajlagić nema namjeru da napusti klupu reprezentacije BiH.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Moj status? Nepromjenjiv. Uvijek je isti", rekao je popularni Pipe nakon poraza od Gruzije u posljednjem meču na Euru.

Ostaje nam da vjerujemo da će se do maja i utakmica baraža stvari značajno promijeniti, ali pitanje je može li se za nekoliko mjeseci dogoditi neko čudo. Kako god, bit ćemo autsajderi u duelu sa sve boljim Portugalom, ali nada posljednja umire.

Top Komentari

Pajkan
Koja sreca.Mi sa ovakvom igrom ni Gruziju nemozemo dobiti a kamoli imalo kvalitetnije. Prvo se budale od selektora riješiti jer je fakat jedan od najnovijih izbornika ikad.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi