Bjelorusija pobijedila indisponiranu Srbiju na otvaranju Evropskog prvenstva

Lakše od očekivanog

Bjelorusija pobijedila indisponiranu Srbiju na otvaranju Evropskog prvenstva

E. Čaušević

Rukometaši Bjelorusije danas su pobijedili ekipu Srbije sa 35:30 u prvom meču grupne faze Evropskog prvenstva.

Bjelorusija je dosta bolje ušla u meč i iskoristila nekoliko loših reakcija rukometaša Srbije. Nakon desetak minuta igre Bjelorusi su imali i četiri gola prednosti kada su vodili sa 11:7.

Međutim, Srbija je tada dosta bolje zaigrala i napravila je seriju od 3:0 i vratila se na 13:13. No, Srbi nisu uspjeli do preokreta, a na odmor se otišlo kod rezultata 16:15 za Bjelorusiju.

Početkom drugog poluvremena Srbija je čuvala priključak, ali je Bjelorusija potom uspjela da napravi seriju od 3:0 i povede sa 26:21. Već tada je bilo jasno da su Bjelorusi pred pobjedom jer Srbi nisu izgledali kao da mogu ponovo doći do poravnanja.

Bjelorusi su do kraja meča čuvali prednost i na kraju su slavili rezultatom 35:30. Ovaj tim do pobjede je vodio Karalek koji je postigao devet golova, dok se u ekipi Srbije istakao Radivojević sa šest pogodaka.

Evropsko prvenstvo, 1. kolo:

Bjelorusija - Srbija 35:30 (16:15)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Bjelorusija: Matskevich, Saldatsenka, Brouka, Kulesh 5, Shylovich 5, Pukhouski 3, Nikulenkau 4, Shumak, Yurynok 3, Baranau 2, Lukyanchuk 1, Padshyalau, Karalek 9, Vailupau 2, Bokhan 1, Gayduchenko.

Srbija: Cupara, Ivanišević, Mošić, Vujić 4, Sretenović 5, Crnoglavac 2, Đukić 1, Pešić, Radivojević 6, N. Ilić 2, Pušica 2, V. Ilić 2, Nikolić, Kukić 1, Zelenović 4, Marsenić 1.

Top Komentari

United_HZ
Srbija je pravo oslabila, što se tiče rukometa, pa čak mislim u ovom trenutku da smo jači od njih
6 2
karlhajncbrazzzo
Čuj lakše od očekivanog?! Na njima već odavno nabijaju gol razliku.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi