Bojan Unčanin novi trener RK Vogošća

Zamjena za Kasima Kamenicu

Bojan Unčanin novi trener RK Vogošća

Nakon sporazumnog raskida sa trenerom Kasimom Kamenicom, predsjednik Upravnog odbor RK Vogošća Poljine Hills je danas u prostorijama kluba potpisao ugovor sa novim trenerom Bojanom Unačaninom.

Unčanin je poznat bh. rukometu kao dugogodišnji igrač banjalučkog Borca, a osim što je crveno-plave kasnije imao priliku voditi i kao trener, još je trenirao Konjuh i Prijedor. Također, trenutno obnaša i funkciju selektora muške rukometne reprezentacije za uzrast 2000. godišta.

"Drago mi je što sam dogovorio saradnju sa Vogošćom. Velika je čast kada vas izaberu pored toliko dobrih domaćih stručnjaka i trenera koji su trenutno bez angažmana. Nadam se da ću oparvdati povjerenje, da ćemo bilježiti dobre rezultate i samim tim vratiti Vogošću u sam vrh bh. rukometa, gdje je i bila svih ovih prethodnih sezona. Vjerujem da će i ekipa dobro reagovati na ovu promjenu", kazao je Unčanin, pa dodao:

"Ostalo je još pet kola, bit će sigurno borba za što bolje mjesto u play-offu, a glede toga sam optimista. Vjerujem da ćemo to i izboriti, kasnije napraviti dobar plan, ovisno ko nam bude protivnik, i na kraju osigurati plasman u Evropu. Cilj je sezonu koja još nije izgubljena napraviti uspješnom."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zadovoljstvo nije skrivao ni predsjednik UO RK Vogošća PH Fetah Kadrić.

"U veoma kratkom roku smo riješili pitanje trenera. Izabrali smo jednoglasno Unčanina, koji je perspektiav bh. rukometa i koji iza sebe već ima ostvarene rezultate vodeći prethodne klubove. Prevaga u razmišljanju da se baš njemu povjeri ova dužost svakako je bilo to što je relativno mlad čovjek, što je bio vrhunski igrač i što kao trener također pokazuje zavidne rezultate.Želimo mu puno sreće i uspjeha", poručio je Kadrić. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi