Borac bolji od Dervente

Zaostali susret 2. kola

Borac bolji od Dervente

S. Mlaćo

U Banjaluci su večeras u zaostalom susretu 2. kola Premijer lige BiH za rukometaše snage odmjerili RK Borac i RK Derventa (26:25).

Borac je u prvom poluvremenu pokazao više, iako su i gosti u par navrata vodili, te na odmor otišao sa prednošću 14:11, da bi se gostu u nastavku probudili te u jednom trenutku bilo 20:19.

Publika je vidjela neizvjestan meč, a u 57. minuti na semaforu je pisalo 23:23. Prednost Borcu vraća Rađenović, da bi nakon toga Unčanin povisio na dva gola razlike za domaći tim.

Ipak, Derventa vraća neizvjesnost pogotkom, ali nisu gosti imali snage za nešto više i završilo je na kraju 26:25.

Najbolji strijelac u domaćim redovima bio je Đurđević sa šest golova, dok su Rađenović i Unčanin postigli po pet. Bojan Unčanin u drugom poluvremenu zaustavio je osam udaraca, od čega tri sedmerca, a Slađan Subotić, koji je među stativama bio u prvih 30 minuta odbranio je sedam šuteva gostiju.
Na drugoj strani, Živanić je bio najefikasniji sa 10 pogodaka, a sedam je dodao Sibinčić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga BiH:

RK Borac - RK Derventa 26:25 (14:11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi