Borac u derbiju bolji od Vogošće
FOTO: Facebook FK Borac

Pobjeda Banjalučana četiri gola razlike

Borac u derbiju bolji od Vogošće

S. Mlaćo

Rukometaši Borca m:tel savladali su večeras, u derbi susretu četvrtog kola Premijer lige BiH, na svom terenu ekipu Vogošće, 32:28.

Početak utakmice pripao je domaćim igračima koji u sedmom minutu dolaze do dva gola prednosti, 4:2, a na isteku devetog minuta već je bilo 7:3. Tada trener Vogošće, Danijel Riđić, traži minut odmora. Ali, ni to ne pomaže gostima, jer "crveno-plavi" prave novu seriju od 3:1 i ubrzo na semaforu stoji rezultat 10:4. Tek sredinom prvog poluvremena rukometaši Vogošće konsoliduju redove i koriste isključenje domaćih, te smanjuju zaostatak na minus dva, 11:9. U tom trenutku Mirko Mikić, koji iz opravdanih razloga danas na klupi mijenja prvog trenera Bojana Unčanina, traži tajm aut i zaustavlja nalet Vogošćana. Do kraja prvih 30 minuta vidjeli smo izjednačenu borbu, uz nekoliko grubih prekršaja gostiju, zbog čega su zaradili i tri isključenja. Na odmor se otišlo sa prednošću Borca m:tel, 17:15.

"Crveno-plavi" u prva tri minuta nastavka postižu isto toliko pogodaka i uz dvije odbrane Bojana Ljubišića povećavaju prednost na pet razlike, 20:15. Sve do 52. minuta igralo se gol za gol. Greške u napadu Borca m:tel kažnjavaju gosti i prilaze na tri gola zaostatka, 27:24. Minut odmora tada traži Mirko Mikić. U prvom napadu nakon time auta Dean Šešić silovito šutira i odvodi Borac m:tel ponovo na plus četiri. Do kraja susreta gosti su imali još nekoliko prilika da smanje razliku i meč uvedu u neizvjesnu završnicu, ali to im nije dozvolio Bojan Ljubišić, koji fenomenalnim odbranama dovodi do ludila igrače Vogošće. Na kraju, zaslužena pobjeda Banjalučana, 32:28.

Najefikasniji u redovima Borca m:tel bio je Bojan Rađenović sa 10 golova, dok su Daničić, Đurđević i Miljković postigli po četiri pogotka. Na golu briljirao je Bojan Ljubišić sa 13 odbrana, a uspio se čak i upisati u listu strijelaca.

Najbolji u ekipi Vogošće bio je Benjamin Čičkušić sa sedam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga BiH u rukometu:

RK Borac - RK Vogošća 32:28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi