Borac slavio u Vogošći
Obračun bh. timova u evropskom takmičenju donio je velika uzbuđenja

Challenge kup

Borac slavio u Vogošći

M. Šljivak

Rukometaši Borca savladali su kao gosti Vogošću (22:23) u prvom susretu šesnaestine finala Challenge kupa.

Borac je odigrao jako dobar meč i na kraju su upisali pobjedu, ali će se sasvim sigurno pitanje prolaska u osminu finala odlučiti za sedam dana u Banjoj Luci.

Gosti su imali prednost na otvaranju meča. Konstantno su vodili, imali su prednost od 5:9 u jednom trenutku, ali je Vogošća uspjela da odigra sjajno završnicu prvog poluvremena i da izjednači rezultat na 10:10 nakon 30 minuta igre.

Domaći su bolje ušli i u drugo poluvrijeme. Imali su i plus dva u jednom trenutku (14:12), ali je Borac potom zaigrao mnogo bolje u odbrani i okreću rezultat u svoju korist.

Imali su gosti stalno vodstvo do samog kraja, a iako je domaći tim konstantno bio blizu, pobjeda je na kraju pripala Borcu koji će tako u revanš ući sa prednošću od jednog gola.

Rađenović i Đurđević su sa po pet golova predvodili Borac sa po pet golova, dok je kod Vogošće Osmanhodžić postigao sedam golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi