Burić: Osjećam se kao da mi je neko ukrao dio karijere

Oglasio se i naš golman

Burić: Osjećam se kao da mi je neko ukrao dio karijere

E. Škorić

"Mnogo sam razočaran s odlukom", kazao je Benjamin Burić, golman bh. reprezentacije nakon što je EHF odlučio da nam uskrati mogućnost da se borimo za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Naime, zbog novonastale situacije i pandemije koronavirusa EHF je otkazao mečeve predbaraža i baraža za Svjetsko prvenstvo, pa uz Dansku u Egipat naredne godine poslao 13 najboljih selekcija sa posljednjeg Evropskog prvenstva.

Rukometaši BiH ostali su šokirani odlukom EHF-a, a od očekivanih mečeva s Rumunijom u predbaražu više nema ništa.

"Svakim danom lošija od lošije vijesti! Prvo sam saznao da je Bundesliga proglasila kraj sezone po trenutnom rasporedu, što znaci da je moj SG Flensburg-Handewitt tek drugi!

Zatim je do mene stigla vijest da nekoliko mojih Maglajlija boluje od korone, a danas me šokirala vijest da nećemo imati priliku da kroz baraž izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo, noseći dres Bosne i Hercegovine!

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svi koji me poznaju, znaju koliko mi znači grb naše zemlje i ne mogu vam opisati koliko sam razočaran ovom odlukom EHF-a! Osjećam se kao da mi je neko ukrao dio karijere!
Molim Boga da ova pandemija što prije prodje i da živi i zdrvi izađemo iz svega i da se sve vrati u normalu!

PS: Ima i lijepih vijesti, a to je Ramazan i svima, koji poste, želim da u vjeri i lakoćom isposte i ovaj sveti mjesec! Ramazan Mubarek Olsun!", napisao je Burić na svom Facebook profilu.

Top Komentari

user1583752673
Drzi se Bura kralju nece to Francuzi tek tako dat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije