Červar: Nema opuštanja protiv Srbije

Hrvatska ima dvije pobjede

Červar: Nema opuštanja protiv Srbije

Samir Mlaćo

Hrvatska je slavila na prve dvije utakmice EP, te tako lako osigurala prolaz dalje.

Sada slijedi duel sa Srbijom, a Lino Červar ističe da opuštanja nema, iako je Srbija bez bodova.

"Bez obzira na tu činjenicu moje mišljenje o reprezentaciji Srbije je visoko. Da nam se mogu oduprijeti pokazali su i u kvalifikacijama za ovaj Euro. Imaju odličan vratarski tandem, jako dobra krila koja igraju u Francuskoj (Ilić), Szegedu (Radivojević), imaju vanjske igrače sa zapaženim rolama u Bundesligi kao što je Zelenović, a sve je to dovoljno razloga da s maksimalnim respektom uđemo u utakmicu. Oni će sigurno željeti otići s boljim dojmom, a ja vjerujem da im mi nećemo to dopustiti", kazao je Červar za SN.

Istakao da je problem za sada povreda Šarca kojeg muči koljeno, te da će večeras šansu dobiti i oni sa manjom minutažom do sada.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

U grupi A Hrvatska ima četiri boda, Bjelorusija i Crna Gora po dva, a Srbija je bez boda i nema šanse za prolaz dalje.

Top Komentari

pero98
Idemo dečki po novu pobjedu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi