Hrvatska konačno prava, Norveška bez šansi

Kauboji blistali

Hrvatska konačno prava, Norveška bez šansi

Edmir Škorić

Hrvatski rukometaši konačno su odigrali onako kako se od njih očekuje, pobijedili su Norvešku sa 32:28 i praktično osigurali polufinale.

Hrvati su protiv svjetskih viceprvaka odigrali sjajan meč, posebno drugih 30 minuta, pa su došli do visoke pobjede i izuzetno važne za samopouzdanje pred nastavak turnira.

Domaćin je 3:0 serijom otvorio utakmicu, imao je i plus četiri, a na poluvremenu su izabranici Line Červara vodili 17:15.

Norveška se dobro držala na početku drugog dijela, ali onda je krenula dominacija Kauboja, koji su došli do plus pet (30:25) na 10 minuta prije kraja meča.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Nije se Norveška predavala, ali nije uspjela da izbjegne poraz, ali ostaje joj da protiv Švedske traži pobjedu za polufinale, dok će Hrvatska igrati protiv Francuske.

Manuel Štrlek je sa šest golova predvodio Hrvatsku, Luka Cindrić je zabio pet, a Marko Mamić četiri gola. Na drugoj strani Sander Sagosen je zabio osam, a Kristian Bjornsen šest golova.

Datum i vrijeme odigravanja 20.01.2018. 20:30
Dvorana Arena Zagreb
Gledalaca
Sudije Din, Dinu (Rumunija)
Isključenja
Domaćin Gost
32 28
Rezultat na poluvremenu
17 15
Score box
Manuel Štrlek  6 Sander Sagosen  8
Luka Cindrić  5 Kristian Bjornsen 6
Marko Mamić  4 Robin Tonnesen 4
Luka Stepančić  3 Goran Johannessen 3
Ivan Čupić  3 Bjarte Myrhol  3
Zlatko Horvat  3 Magnus Jondal  2
Marino Marić 3 Eivind Tangen 2
Trener
Lino Červar Berger

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi