Červar: Ove sudije treba strpati u zatvor!
Sumnjiv faul u napadu dosuđen Igoru Karačiću presudio je Hrvatskoj minutu prije kraja meča

Hrvatski selektor grmio nakon poraza

Červar: Ove sudije treba strpati u zatvor!

E. Škorić

Hrvatski selektor Lino Červar bio je ogorčen nakon dešavanja u Koelnu tokom meča Njemačka - Hrvatska (22:21).

Hrvatska je ostala bez polufinala poslije poraza, ali glavna je tema dosuđeni sumnjivi faul Igoru Karačiću u napadu na minutu do kraja. Gensheimer je u sljedećem napadu zabio za 22:20 i utakmica je bila izgubljena.

"Ovo je bila pljačka Hrvatske koju je vidio cijeli svijet! Ove sudije treba strpati u zatvor. Ovo nije prvi put. Nama su Danci oduzeli prvenstvo 2008., 2009. i 2010. godine i to treba javno reći. Ne može se dozvoliti da amateri sude ovakve utakmice i odlučuju o našim sudbinama", kazao je selektor Hrvatske Lino Červar nakon utakmice.

"Toga ima samo u rukometu i to je ozbiljan problem ovog sporta kojim se treba pozabaviti i Olimpijski odbor. Mi smo Nijemce nadigrali pred njihovom publikom, a suci su nam oduzeli pobjedu. Na Evropskom prvenstvu prošle godine u Hrvatskoj smo imali jako loše suđenje, ali smo mislili da će ovdje biti bolje. Međutim, znalo se što se radi. Nismo morali ni igrati jer smo znali što će biti. I sad Nijemci slave ovakvu pobjedu... Što da ja kažem igračima!? Bravo dečki, dobro ste igrali!? Oni su samo žrtveno janje. Mi građani Hrvatske se moramo boriti za ponos i dostojanstvo i ne dopustiti da nas se javno krade", dodao je Červar.

Top Komentari

hangouts123
Drago mi je zbog Njemacke,jer da su nasi susjedi pobjedili vjerovatno bi neki pjevali Jebem te Bosno,neki spominjali Srebrenicu i tako.Jadan je narod koji tako slavi sportske uspjehe a oni su jedan od takvih!
23 0
criticos
Rukomet ovakav treba ukinuti. Prvo jer se reprezentacije mjenjaju kao klubovi. Drugo, onaj ko ima para takmiči se. Treće, rukomet su uništile sudije jer su pravila nedorečena. Četvrto, rukomet nestaje jer se pravila nisu promijenila zadnjih 50godina. Peto, koliko god da si dobar, taktički spreman i odličnu utakmicu igraš protiv duplo jačeg protivnika punih 55min - dovoljne su 3 sudijske odluke da ti snove unište i ogade sport (napad 1 - probijanje, napad 2 - isključenje, napad 3 - pasivan....i protivnik ode na 3 razlike dok te sudija u 2min sakati). Rukomet ne gledam otkad su sudijske greške tendenciozne i direktno usmjerene prema slabijim ekipama uz loše korumpirano upravljanjem od strane IHF i EHF.
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi