Červar razočaran: Krivo mi je, ali to je naša realnost

Hrvatska u teškoj situaciji

Červar razočaran: Krivo mi je, ali to je naša realnost

S. Mlaćo

Hrvatska je večeras doživjela poraz od selekcije Brazila, te tako smanjila svoje šanse za plasman u polufinale na SP.

Hrvatska je večeras doživjela poraz od selekcije Brazila, te tako smanjila svoje šanse za plasman u polufinale.

Brazilci su pružili sjajnu partiju, a na drugoj strani u redovima Hrvatske ništa nije štimalo.

Komšije definitivno imaju razloga za brigu. Prvo će morati sa savladaju Francusku i Njemačku, te iščekivati rezultate sa ostalih utakmica.

"Mučili smo se s njihovom dubokom obranom i zato smo igrali sedam na šest. Morali smo probati. To je igra u kojoj moraš biti jako, jako koncentriran, a mi to nismo bili, što su oni kaznili. Teško mi je to reći, ali zaslužili su pobjedu. Nismo bili ono što smo trebali biti. Uplašili smo se te pobjede, a oni su je željeli više nego mi", kazao je nakon meč selektor Hrvatske Lino Červar.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vatreni su uoči drugog kruga bila četvrti favorit SP, a sada su im šanse za polufinale i eventualno osvajanje medalje veoma male.

"Znam da ima onih koji bi željeli više od nas, ali naša je realnost borba za Olimpijske igre. To je bio naš prvi cilj i to je realnost. Jako mi je krivo zbog ovog poraza, ali bit će boljih vremena", jasan je bio Červar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi